DOLAR 32,5011
EURO 34,7693
ALTIN 2489,444
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kitap şöleni başladı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Trabzon Kitap Fuarı başladı. 130 yayınevi ve 130 yazarın katıldığı fuar, 29 Nisan akşamına kadar devam edecek.

Varlıbaş Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen Kitap Fuarına yoğun ilgi yaşanıyor. 100 yayınevi ve 100 yazar ile gerçekleştirilmesi planlanan fuar, yoğun ilgi nedeniyle 130 yazar ve 130 yayınevinin katılımıyla icra ediliyor. Trabzonluların akın ettiği Kitap Fuarının açılışında ziyaretçileri “Temel ve Dursun” maskotu karşıladı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yanı sıra çok sayıda sanatçı, yazar, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile vatandaşlar Kitap Fuarının açılışında hazır bulundu.

Burada katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kültür ve sanat yönü çok güçlü bir kent olduğuna dikkat çekti. Bu tür önemli etkinlikler düzenlemeye özel önem verdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “4 bin yıllık tarihi ile kültür, sanat, spor ve tarih şehri olan Trabzon’umuz bu tür etkinliklerle kimliğini ortaya koymaktadır. Buraya yoğun katılım gösteren kitap sevdalısı hemşehrilerimden sanatçılarımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. 5 yıldır devam gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarına her yıl bir öncekinden daha da yoğun katılım oluyor. Burada kitap kokusu, burada kitap sevgisi var. Genç yavrularımız başta olmak üzere herkesin bu kitap şöleninden bolca faydalanmasını temenni ediyorum” dedi.

Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak ise konuşmasında Trabzon’un ülke genelinde metrekaresine en fazla sanatçı düzen kent olduğunu belirtti. Trabzon’un her alanda olduğu gibi sanat alanında da her zaman öne çıktığını dile getiren Özak, “Kitap Fuarının böyle görkemli olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da Trabzon’un sanat yönüne dikkat çekti. Trabzon’da bugün 10 ayrı etkinlik olduğunu belirten Yavuz, “Hepsi kültür sanat etkinliği. Trabzon Kitap Fuarı bugün başladı. Ayrıca Trabzon Uluslararası Edebiyat Festivali de şehrimizde devam ediyor. Bu tür önemli etkinliklere katkı sağlamak hepimizin görevidir. Bu önemli etkinlikleri düzenleyen, katkı sağlayan, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon Kitap Fuarının açılışında hazır bulunan Kazakistan Kültür Ateşesi ve TÜRKSOY Kazakistan Edebi İlişkiler Sorumlusu Malik Otarbayev, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na kitap hediye etti.

Yapılan konuşmaların ardından Trabzon Kitap Fuarının startı verildi. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağı fuar 29 Nisan akşamına kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.