DOLAR 32,6037
EURO 34,7934
ALTIN 2490,978
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Engelli öğrenciler tarımı öğrenecek

tha – Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ‘Karadeniz Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’na yapılan ‘Tarım İş Kolu Bahçeleri’nin açılışı gerçekleştirildi.  Okula ait arsada hayata geçirilen 23 bahçede öğrenciler tarımla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirerek ‘Tarım İşkolu’ndan mezun olacaklar.

Açılış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti iktidarıyla Türkiye’de ekonomik reformlarla birlikte kalkınma hamlesi başlatıldığını ve bununla eş zamanlı olarak da engelli vatandaşların işgücüne katılması ve onlara eğitim imkanları yaratılması pek çok okulun açıldığını belirterek, “İktidarımızla birlikte toplumda var olan engelli algısı köklü bir şekilde değişime uğradı. Milli ve manevi değerlerimizin bize yüklediği vizyonun gereği olarak bir zihniyet dönüşümü de başlattık. Bir taraftan ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine, yani çağın gerektirdiği standartlara ulaşmak için çabalarken, bir taraftan da ciddi bir zihniyet dönüşümüne imza attık. İşte bu adımlardan en önemlisi evvelce özürlü olarak nitelendirdiğimiz engelli kardeşlerimizin bu nitelemesini kaldırdık. Bu ciddi bir zihniyet dönüşümüdür. Çünkü engelli olmak asla ve asla bir suç değildir. Engelli olmak, Cenab-ı Allah’ın bir takdiridir. Biz engelli kardeşlerimizi yıllar önce ziyaret ettiğimiz zaman anneler yavrularını dışarı çıkaramıyordu. Ya da çıkarmak istemiyordu. Bu süreçlerden geçtik. Engeli ne olursa olsun, bütün yavrularımızın aynı toplumda aynı sosyal yaşam alanlarını paylaşması için gerekli adımları attık.”

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

“Hükümetimiz de bu konuda çok önemli, devrim niteliğinde kararlar aldı. Engelli kardeşlerimizin daha rahat eğitim almaları için birçok okullar açıldı ve açılmaya da devam ediyor. Çünkü her şeyin başı eğitim. Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren buna uygun adımlar attık. Bütün okullarımızı ziyaret ederek bir araya geldik ve sorunlarına çözüm ürettik. Bu okulumuzda 200 öğrenci eğitim alıyor. Çocuklarımızın ruhsal ve manevi gelişimine katkı sağlamak için bu bahçemizi açtık. Burada açtığımız 23 bahçe ne ifade ediyor? Yavrularımız toprakla daha yakın bir ilişkiye geçiyor. Toprakta ürünlerin nasıl yetiştirildiğini ve o beceriyi öğreniyorlar. Bu eğitimi alıyorlar ve çok memnun kalıyorlar. Okulumuzda destek verdiğimiz yüzme kursu devam ediyor. Biz her zaman bu yavrularımızın hizmetinde olacağız. Bu hizmetin ciddi bir eğitim hizmeti olduğunun da bilincindeyiz. Burada bu yavrularımıza sağlayacağımız katkının ebedi alemde de büyük bir mükafatının olacağını biliyoruz. Bundan dolayı bu gün faaliyete açtığımız tarım işkolu uygulama bahçelerinin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

MESLEK OKULU STATÜSÜNDE

Okul Müdürü Necati Yardımı ise her zaman Ortahisar Belediyesi’nin kendileriyle işbirliği yaparak okullarına destek olduğunu belirterek Başkan Genç’e teşekkür etti. Yardım, “Bizler 200 öğrencisi olan 3. kademe bir kurumuz. Bakanlığımız, okulumuzu meslek liseleriyle eş değer bir konuma geçirdi. Okulumuzda tarım işkolunu faaliyete geçirmek için çalışıyorduk. Buna uygun bir arsamız da vardı. Ortahisar Belediye Başkanımızın okulumuzu ziyaretinde bahçemiz ile ilgili fikrimizi kendisine söyledik. Ve belediyemizin çalışanları bahçemizi her şeyiyle hazır hale getirdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin ve okulumuzun ufkunu açtılar. Öğrencilerimiz tarım alanından mezun olacaklar. Ortahisar Belediyemize, bizlerle sürekli işbirliği yaparak, yüzme kursumuz ile tarım işkolu bahçelerimize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Onları her zaman arkamızda hissettik.” sözlerine yer verdi.

Bahçelerin açılışını Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,  Okul Müdürü Necati Yardım, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş birlikte yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.