DOLAR 32,3681
EURO 34,9567
ALTIN 2325,229
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

E-TİCARET ZİRVESİ TRABZON’DA YAPILDI

tha – Hayata geçirdiği projeler, ürettiği teknoloji ve çözümlerle Türkiye’de e-ticaretin ve dijital dönüşümün öncüsü olan Hepsiburada’nın düzenlediği ‘E-Ticaret Zirvesi’nin 7’incisi Trabzon’da yapıldı.

Novotel’de düzenlenen ‘E-Ticaret Zirvesi’ne Borsamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Çakıroğlu, Genel Sekreterimiz Şükrü Erüz’ün yanı sıra Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, Hepsiburada Kurumsal İletişim ve İlişkiler Grup Başkanı Koray Öztürkler, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da katıldı.

Açılışta konuşan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan amaçlarının katılımcılara e-ticareti anlatmak, e-ticarete nasıl girilebileceğini söylemek ve e-ticarette başarılı olmak neler yapılabileceğini konuşmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hepsiburada dijitalleşmenin öncüsü, e-ticaretin lideri ancak biz çok çok iyi biliyoruz ki yerel markalar, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, Türkiye’de e-ticaretin büyümesi için daha aktif yer alıyor olması lazım. Türkiye ekonomisi yaklaşık yüzde 5 ile yüzde arasında büyüyen bir ekonomi. Ama e-ticaret son dönemde baktığımızda yüzde 30 büyüyen bir sektör. Bugün Hepsiburada, aylık 80 milyon ziyaret alan, 23 milyon kişinin ziyaret ettiği bir platform. Bizim Türkiye’de Hepsiburada olarak dijitalleşmenin artması, e-ticaretin büyümesini desteklemek gibi de bir misyonumuz var. Bu misyon çerçevesinde yerel işletmelerin ve KOBİ’lerin çok daha aktif bir rol almasını istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Trabzon’dan sonra da diğer illerde bu zirveleri yapacağız. Bunun arkasındayız, takipçisiyiz ve hiçbir zaman da bırakmayı düşünmüyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından Hepsiburada Kurumsal İletişim ve İlişkiler Grup Başkanı Koray Öztürkler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, Borsamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Çakıroğlu ile TTSO  Yönetim Kurulu Üyesi Murat İskender katılımcılarla görüş ve öngörülerini paylaştı.

TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas, Trabzon’un kendine has birçok ürünü bulunduğunu, ulusala ve dünyaya açılmak için önünde büyük fırsatlar olduğunu belirterek “Teknolojik gelişmeler farklılıkları en aza indirdi. Artık coğrafya, büyük-küçük şirket farkları ortadan neredeyse kalktı. Özgün olmalısınız, farklı bir şey üretmelisiniz. Kaliteli üretiminizi iyi pazarlamalısınız. Karadeniz insanı yerel değerlerini koruyarak globalleşen bir topluluk. İnternet ve e-ticaret platformları vasıtasıyla bunu bir adım ileriye götürebilirsiniz. Organik çeşitliliğiniz, tarım çeşitliliğiniz çok fazla. Lütfen Karadeniz kendine bir gelsin. Bir kere değerlerinizi ortaya koyun. Folklorünüzü bile pazarlayabilirsiniz. Elinizde çok fazla değer var. Geliştiğinizde göreceksiniz sonra arkasından ciddi bir pazarlama ki bugün hepsiburada bunun için var. Bu işi çözer. Karadeniz’in kaynağı bol, kıymetini bilmiyorsunuz.”diye konuştu.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Çakıroğlu da gençlerimizin araştırmadan uzak, hazıra yakın olduğunu ve ticarette kısa yoldan nasıl para kazanırım yoluna gittiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“4-5 yıldır ligarba, bir diğer adıyla Mavi Yemiş bitkisiyle ilgileniyorum. Bunun gibi dağlarımızda, bahçelerimizde birçok bitkimiz mevcut. Dışarıdan yabancılar gelip bunun araştırmasını yapmış, toplamış, pazarlamış. Ama biz ne yazık ki yeni bilgileniyoruz. Bunu hala idrak etmiş değiliz. Bunun için mutlak suretle araştırma yapmalıyız. Karadeniz’de bu potansiyel var aslında. Biz firma olarak bu işe hobi şekliyle girdik, ama elimizden çıktı. Değişik yollara doğru ilerliyor. Bakalım nereye kadar gidecek. Organik çeşitliliğimiz var doğrudur. Fındıkta en büyük üreticiyiz. Dünyaya hükmediyoruz. Dünyanın en doğal çayı bizde. Ancak her iki üründe de yeteri kadar inovasyon yapmıyor, yapamıyoruz. Tanıtım eksikliğinden dolayı ürünlerimiz bu alanda tercih edilmiyor. Yenilikçi düşünce eşliğinde, çeşitlendirmeleri mutlaka yapmalıyız.”

Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan’ın kısa sunumunun ardından katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.