DOLAR 32,3345
EURO 35,1051
ALTIN 2235,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı eğitimini tamamlayanlar sertifikalarını aldı

tha – Türkiye’nin dış ticaret potansiyelini geliştirmek amacıyla uzman kadroların yetiştirilmesini amaçlayan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı Yetiştirme Programı kapsamında 20 kişilik ikinci grup da eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı. Başkan Hacısalihoğlu, ülkemizin dış ticaret potansiyelini geliştirmek için uzman kadroların yetiştirilmesini amaçlayan Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı programı kapsamında 20 kişinin katıldığı ikinci seminer grubunun da eğitimlerini tamamladığını belirterek, “Kursiyerlerimiz dış ticaret, pazarlama, stratejik yönetim, dış ticaret istihbarat ve dış ticaret istihbarat simülasyonu başlıklarıyla toplam 114 saatlik eğitim aldı. Ayrıca İngilizce yazışma dili eğitimi de verildi.

Türkiye’de ilk kez uygulanan bir seminer programı. Bir yandan şirketlere dış ticaretlerini artırabilecekleri yetişmiş elemanları bulmalarını, diğer taraftan da bu kursu bitirenlerin kendi işlerini kurup ülkenin dış ticaretine katkı sunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda açtığımız ilk seminer grubumuzun büyük çoğunluğu şu anda çalışıyor. Başvurular doğrultusunda kurslarımız devam edecek” dedi.

Hacısalihoğlu, ihracata yönelik çalışan tüm firmalara Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı istihdam etmeleri çağrısında da bulunarak, “Ürünlerimizin en karlı şekilde hangi ülkelere ihraç edebileceğimizi analiz edecek yetenekte uzmanlar yetiştirdiğimize inanıyorum. Bu imkândan tüm firmalarımızı faydalanmaya çağırıyorum. Firmalarımızın iç piyasadaki sıkışıklığı aşmak adına dışa açılmaları gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından bazı kursiyerler çeşitli ürünlerin ihracat olanaklarına yönelik hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi. Törenin son bölümünde ise TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.
SUNUMLAR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.