DOLAR 32,5674
EURO 34,7564
ALTIN 2496,748
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ülkemizin 2023 Hedeflerine Ulaşması İçin Üreten Ve Ticaret Alanında Faaliyet Gösteren İşadamlarımıza İhtiyacımız Var

Ülkemizin 2023 Hedeflerine Ulaşması İçin Üreten Ve Ticaret

Alanında Faaliyet Gösteren İşadamlarımıza İhtiyacımız Var 

MÜSİAD, Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Beraber Ülkemizde Demokrasisisin Gelişmesi, Hukukun Üstünlüğüne Dayanan Bir Yönetim Sisteminin Oturması Ve İnsan Haklarının Kurumsallaşması Açısından Çok Önemli Roller Üsleniyor

           Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bir restaurantta düzenlenen yemeğe Vali Öz’ün yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Nail Oplak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Müftüsü Keramettin Demir, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu, çevre illerin MÜSİAD şube başkanları, MÜSİAD üyeleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli

SORUNLARIMIZI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğuna vurgu yaparak, “Ramazan’ın rahmet ve bereketinin yaşandığı bu iftar programında bir arada olmamıza vesile olan MÜSİAD Trabzon Şubemize ve onun değerli üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Trabzon ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için üreten ve ticaret alanında faaliyet gösteren işadamlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Öz, “MÜSİAD, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ülkemizde demokrasisisin gelişmesi, hukukun üstünlüğüne dayanan bir yönetim sisteminin oturması ve insan haklarının kurumsallaşması açısından önemli roller üstlenen bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Trabzon’un tarihten gelen bir ticaret şehri olduğunu ifade eden Vali Öz, “Trabzon, ticareti tarihinde var olan bir şehir, sanayi ve üretim kültürü olan bir şehir. Kırsal markaları olan, ürettiğinden daha fazla ticaret yapma kabiliyeti olan bir şehir. Özellikle son yıllarda turizmden aldığı pay ve onu arttırma gayreti ile de bu sektörde ‘bende varım’ diyen bir şehir. Bu şehrin bekleyen sorunlarını yeni büyükşehir yapılanması ile beraber hep birlikte aşacağız. Odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu süreci birlikte yöneteceğiz. Yarınlarımızın Trabzon için, Türkiye için ve İslam dünyası için güzelliklerle dolu olmasını diliyorum” dedi.

           MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, “Fatih’in fethettiği,Yavuz’un yönettiği,Kanuni’nin doğduğu nadide şehrimiz Trabzon’un kalbimizde güzel bir yeri vardır. Biz MÜSİAD olarak kadim değerlerimize sahip çıkmak vazifemizdir. Trabzon da önemli bir değerimizdir” dedi.

           Ramazan’a buruk duygularla girdiklerini ifade eden Olpak, “Geçtiğimiz yıllarda Gazze, Arakan Suriye’de yaşanan acı olaylar vardı. Bugün ise Irak’taki kan ve gözyaşı. Cihad adı altında kardeş kanı dökülmesini asla tasvip etmiyor buna şiddetle karşı çıkıyoruz. İslam coğrafyasında huzurun bir an önce sağlanmasını diliyoruz” dedi.

Genel Başkan Olpak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizin huzur, güven ve istikrarı önceliğimizdir. Kadim milletimizin sağduyusu ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden en iyi sonuç ile sonuçlanacağından eminiz. Bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Biz MÜSİAD olarak dar kalıpla mücadele etmeyen modern ve paylaşarak çalışmayı benimsemiş gönül dostlarıyız. Davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum.”

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu da, yaptığı konuşmasında Türkiye’de iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alan MÜSİAD’ın geleneksel iftar programına katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

 

YENİ OSB’LERE İHTİYAÇ VAR

Trabzon’un sorunlarına ve iş dünyasının taleplerine değinen MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mahitapoğlu, “Önümüz kış, Trabzon’un en önemli sorunu doğalgaz. Bu manada çalışmaların hızlanmasını ve ilimizde büyük bir sorun olan trafik sorununun da bir an önce çözülmesini bekliyoruz. İlimizde iş dünyasının büyük rağbet gösterdiği OSB’lerin sayısının mutlaka arttırılması gerekiyor. Turizm sektöründe de bölgede lider konumda olan şehrimizde Uzungöl’ün haricinde de alternatifler üretmemiz gerekiyor. Yatırım adası ile ilgili de çalışmaların sözde kalmadan hızla faaliyete geçmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.