DOLAR 32,5198
EURO 34,9364
ALTIN 2436,143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhuriyet Kutlamaları Verilen Muhteşem Bir Resepsiyonla Sona Erdi

Cumhuriyetle Elde Ettiğimiz Kazanımları Hep Birlikte Daha Da Yükselteceğiz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşam Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle bir resepsiyon verdi. Ramada Otel’de verilen resepsiyonda Vali Öz, eşi Rukiye Öz ile birlikte davetlileri kapıda karşıladı.

Vali Öz ve bayan Öz, masaları gezerek katılımcıların bayramını tebrik etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhuriyet Resepsiyonuna Vali ve eşinin yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, gazeteciler, gazi ve şehit yakınları, siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, “Bugün Cumhuriyetin 92. Yılı dolayısıyla verdiğimiz resepsiyonumuzda beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te zorlu milli mücadeleden sonra kurulmuş ve cumhuriyetimiz büyük gelişmeler kat ederek 92 yaşına gelmiştir. Ülkemizi güçlü demokrasisiyle, istikrarlı ekonomisiyle küresel ve bölgesel bir güç olarak güçlü yarınlarda hep beraber yaşayacağız. Cumhuriyetle elde edilen kazanımları daha da yükselteceğiz.

Tabi bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. İçeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik kötü emelleri olan düşmanlar var. Ama devletimiz güçlüdür. Dün olduğu gibi bugün de yarın da, bu düşmanlarla kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürecektir. Bu topraklar ilelebet bizim vatanımız olarak kalacaktır.

Bu gece burada güzel bir kompozisyon var. Sevgi evlerinden huzur evine, şehit ailelerimizden gazilerimize, iş adamlarımızdan siyasetçilerimize birçok kesimden insan burada bir araya gelerek cumhuriyetin coşkusunu yaşıyor. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Hepinize hoş geldiniz diyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.

Resepsiyonun son bölümünde ise üzerinde Türk bayrağı motifi bulunan Cumhuriyet pastası kesildi. Programın ardından Vali Öz ve eşi Bayan Öz misafirlerini yine kapıdan tek tek uğurladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.