DOLAR 32,6037
EURO 34,7934
ALTIN 2490,978
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çocuk Ve Gençlerin Kişisel Ve Sosyal Gelişimlerini Sağlanması İçin Geliştirilen Projelere Daha Çok Önem Vermeliyiz

Çocuk Ve Gençlerin Kişisel Ve Sosyal Gelişimlerini Sağlanması İçin Geliştirilen Projelere Daha Çok Önem Vermeliyiz

Trabzon Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Polis Amcamla Geleceğe Umutla’ projesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı paydaşlığında yürütülmektedir.

Proje kapsamında Cumhuriyetimizin 91.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde uygulamanın yapıldığı okullarımızdan 500 öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı uçurtma şenliği düzenlendi. Akçaabat Akçatepe mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Akçaabat kaymakam vekili, Akçaabat belediye başkan vekili ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Etkinliğe katılan öğrencilerle sohbet eden Vali Öz yaptığı değerlendirmede çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerinin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, “Bu proje ile geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu proje ile kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi, güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunluklarının azaltılmasını amaçlıyoruz. Bunun yanında güvenli gelecek için çocuk ve gençlerin sosyal koruma ve destek programı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarla bu kategorideki gençler ve çocukların suçtan ve suçluluktan korunmaları ve şehir yaşamına uyum sağlamalarını, devlete olan aidiyet duygularının güçlendirilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Vali Öz, heyettekilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi, daha sonra bir grup ilkokul öğrencisi Vali Öz’e 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şarkısını söyledi. Şenlik alanında yardım yapılan öğrencilerle Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler çeşitli oyunlar oynadı. Oyundan sonra çocuklara yemek ikram edilip, şeker ve çeşitli türlerde uçurtma dağıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.