DOLAR 32,3349
EURO 35,1808
ALTIN 2244,872
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisar ve Kemeraltı tarihi yüzüne kavuşacak…

Ortahisar  Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Başkan yardımcısı Erdoğan Beder ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette geliştirdikleri kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Başkan Genç; Trabzon’un tarihi yerlerinden olan Ortahisar ve Kemeraltı kentsel dönüşüm projesini Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte çalışma teklifinde bulundu.

Porje TTSO Meclis Üyelerine Tanıtılacak…

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, Meclis Başkan Yardımcıları Adnan Sağlam ve Halil İbrahim Nalbant, Genel Sekreter Hakan Gürhan’ın da yer aldığı görüşmede bölgeye ait kroki haritasında proje üzerine fikir alışverişi yapıldı. Mülkiyet hakkı Ortahisar Belediyesi’nde olan bölgede tarihi değere sahip yapıların kalacağı ve diğerlerinin kamulaştırılarak yıkılacağı proje hakkında Ortahisar Belediyesi tarafından geliştirilen çalışma önümüzdeki hafta içi TTSO Meclis Üyelerine tanıtılarak görüşleri alınacak.

Hacısalihoğlu: “Dünyada örnekleri var biz de başarabiliriz ve projeye destek vermeye hazırız”

Japonya’nın başkenti Kyoto örneğini temsil olarak gösteren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Japonya ziyaretimizde örneğini gördük. Sizler de gidip örneklerini incelediğinizde gerçekleştirilecek çalışmayla UNESCO listesine alınabilecek bir yeri ortaya çıkarmış oluruz. Bizler Sümela ve Vazelon Manastırıyla birlikte Ortahisar’ımızı da UNESCO listesine aldırmayı hedefliyoruz. Bu sayede şehir tarih turizminde müthiş bir değer kazanmış olacaktır.   Kruvazör gemilerle gelen turistler kısa süreleri içinde şehir merkezi ve bahsettiğimiz bölgede yürüyerek alışveriş yapma ve tarihi dokuları görme şansı bulabilecek. Avrupalı turistler daha çok tarih turizmine değer veriyor. Bölge esnafı ve halkımız da içinde bulundukları değeri yaşama ve yaşatma şansına sahip olacak. Şehrimiz için gelecek vaat eden proje bizim de önemsediğimiz bir değere sahip, bu yüzden elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” dedi.

Genç: “Tarihi değerlere önem vereceğiz vaadimizi yerine getirmeye çalışıyoruz, desteğinize ihtiyacımız var”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç seçim döneminde tarihi dokuları gün yüzüne çıkararak şehrimize ve turizme kazandıracağız vaadini hatırlattığı görüşmede Büyük Ortahisar Porjesi’nden bahsederek TTSO’nun desteğini almak istediklerini aktardı. “Yapmaya çalıştığımız proje turizm açısından şehrimize büyük bir değer kazandıracak. Bahsedilen alanlar Trabzon’un geçmişte ana yerleşim yerlerinden ve her iki yerde de tarihi dokular fazlasıyla bulunuyor. Maalesef zaman içerisinde yanlış yapılanma ile tüm dokular göz ardında kalarak kaybolmuş durumda. Tabakhane, Semerciler ve Kemeraltı için geliştirdiğimiz proje sayesinde halk veya turistler meydandan girdiğinde Ortahisar’a kadar kesintisiz olarak bir tarihi gezide bulunabilecek. Katkı olarak birçok açıdan şehrimize faydalı olacak olan projemiz için sizlerin de desteğini bekliyoruz hatta projeyi sizinle ortak yürütmek istiyoruz” dedi.

Nalbant: Esnaflarda projeyi bekliyor…

TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant bölgede bulunan esnafların projeden haberdar olduğunu ve yapılanma çalışmalarını askıya aldıklarını belirterek “Esnaf bölgenin tarihi değerini biliyor ve geçmişteki yüzüne kavuşmasını destekliyor. İşyerlerine yapmak istedikleri çalışmaları veya yatırımları yapmak için projenin nasıl geliştirileceğini bekliyorlar” dedi.

Beder: “Proje alanı birçok tarihi eseri içinde barındırıyor..”

Proje alanı Ortahisar Camii, Kale Surları, Kadınlar Hali, Kemeraltı Camii ve Çarşısı, Bedesten ve Alacahan gibi birçok tarihi değeri içinde barındırıyor diyen Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder “Geliştirilen proje çalışması kapsamında turizme kazandırılması planlanan bu eserlerin şehir için ekonomik katkısının yüksek olmasını hedefliyoruz. Tarihi yapıların çevresindeki yapılaşmaların kamulaştırma yöntemiyle yıkılarak eserlerin gün yüzüne çıkarılmasını istediğimiz projeyi zaman kaybetmeden hayata geçirilmek istiyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.