DOLAR 32,409
EURO 35,1119
ALTIN 2326,001
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çanakkale Zaferinin 100.Yılı Gemi Komutanlarının ziyareti

Trabzon Valisi A.Celil Öz, Çanakkale Zaferinin 100.Yılı münasebetiyle ilimize gelen TCG NUSRET (N-16 ) Gemisi Komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş, TCG ÖDEV Gemisi komutanı Deniz Üstteğmen Serhan Bilgin  ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Türkiye Cumhuriyetinin artık kendi milli gemisini yapabilen ve savunma sanayisinde önemli gelişmeler kat eden bir devlet olduğunu söyleyen vali Öz; “ Bu anlamda donanmamızı ve deniz kuvvetlerimizi de güçlü tutuyoruz. NUSRET Mayın Gemisinin ismi bizler için çok önemlidir. 100. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferinde NUSRET Mayın Gemisi önemli görev icra etmiştir. Bilindiği gibi Çanakkale Zaferi Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. Bu coğrafyadan bizleri silmek isteyen yedi düvele karşı verilmiş önemli bir mücadele ve milli mücadelenin de ateşinin yakıldığı bir zaferdir.Bu zaferin önemli bir noktası da boğazı geçerek İstanbul’a ulaşmak isteyen düşman donanmalarına karşı döşediği mayınlarla dur diyen bir zafer gemisi olan NUSRET Mayın Gemisidir.  Bundan dolayıdır ki bu ismin ve hatıranın bizler için büyük bir önemi vardır. Bu ismin yaşatılması da tarihe önemli bir saygıdır.

Bu ad altında bir geminin yapılmış olması, bizim denizlerimiz üzerinde yüzüyor ve güvenliği sağlıyor olması son derece önemlidir. Geminin gençlerimize ve vatandaşlarımıza gezdirilmesi, tarihi bu boyutuyla anlatılması ayrı bir önem taşıyor. Bu vesileyle Çanakkale Zaferimizi tekrar kutlayarak şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Unutulmamalıdır ki şehitlerimiz sayesinde üzerinde yaşadığımız coğrafya halen Türk vatanı olarak devam ediyor ve sonsuza kadarda devam edecektir” dedi.Ziyaret anısına komutanlar Çanakkale Zaferinin 100. Yıl münasebetiyle özel olarak yaptırılan 100. Yıl şapkasını Vali Öz’e takdim etti.

Gemi bugün ve yarın saat 13.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacaktır.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.