DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’in ‘Engelsiz Trabzon’ Projesi Türkiye’ye Örnek Oluyor

tha – Özel gereksinimli bireylerin toplu taşıma araçlarını kullanırken sorun yaşamamaları adına Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Engelsiz Trabzon” mobil uygulaması Türkiye’ye örnek oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin kullanıma sunduğu uygulama, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından da önümüzdeki günlerde devreye alınacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel gereksinimli bireylere yönelik hassasiyeti ve ortaya koyduğu çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Başta görme engelliler olmak üzere tüm özel gereksinimli bireylerin toplu ulaşımdan rahatça faydalanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Engelsiz Trabzon’ mobil uygulaması, Türkiye’de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Ulaşımda Aklın Yolu Bir Yarışması’nda ‘Jüri Özel Ödülü’ne de layık görülen mobil uygulama, Bursa Büyükşehir Belediyesince kullanıma sunuldu. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından da devreye alınacak olan mobil uygulama, diğer büyükşehir belediyelerinin de yakın takibinde.

YILDIZ: TASARIMI VE KONSEPTİ TAMAMIYLA BİZE AİT

TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, “Engelsiz Trabzon” mobil uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumun her kesimine kaliteli, erişilebilir ve konforlu hizmet sunmak için çıktığımız bu yolda yaptığımız çalışmaların gördüğü ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Kıymet verdiğimiz projelerin başında gelen ‘Engelsiz Trabzon’ mobil uygulaması geçtiğimiz günlerde Ankara’da Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nin düzenlediği Ulaşımda Aklın Yolu Projelerinde jüri özel ödülünü kazanmıştı. Bu ödülle beraber başarısını perçinleyen uygulamamız, şimdi de Türkiye geneline yayılmaya başladı. Trabzon’da geliştirdiğimiz, tasarımı ve konsepti tamamıyla şirketimize ait olan uygulamamız, geçtiğimiz günlerde Bursa’da kullanıma sunuldu. Uygulamamız önümüzdeki günlerde de Kahramanmaraş’ta devreye alınacak. Büyükşehirlerden her gün birçok misafirimiz, mobil uygulamanın sahadaki karşılığını görmek için bizleri ziyaret ediyor. Bu ilgi bize güç veriyor. Özel gereksinimli bireylerin ulaşım sistemlerindeki problemlerini kolaylaştırmak için yaptığımız projenin Türkiye genelinde kabul görmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.