DOLAR 32,4008
EURO 35,1404
ALTIN 2324,016
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu İncelemelerde Bulundu

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Vakfıkebir ilçesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vakfıkebir ilçesine ziyaret gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilk olarak ilçede uzun yıllardır beklenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan yaklaşık 6 kilometrelik grup yolunda incelemelerde bulundu. Vakfıkebir Millet Bahçesi inşaatını da yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin bölgede bulunan işletmelerini de ziyaret etti. Başkan Zorluoğlu’nun Vakfıkebir ziyaretine Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve ilgili daire başkanları da eşlik etti.

YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Vakfıkebir’de ilçe belediyemiz güzel çalışmalar yapıyor. Bakanlıklarımız da Vakfıkebir ve Büyükliman Bölgesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak da ilçenin tarihine, büyüklüğüne uygun projeler uyguluyoruz. İlçede uzun yıllardan beri asfalt sorunu yaşanan, artık eskimiş bir beton uygulaması ile vatandaşların ihtiyacına cevap vermeyen yaklaşık 6 kilometrelik bir grup yolu, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımız tarafından geçtiğimiz günlerde asfaltlanmıştı. Çizgileri de bugün çizildi. Biz de muhtarlarımızla birlikte son halini yerinde gördük. Vatandaşlarımız da muhtarlarımız da yolla alakalı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Çalışmalarımız sonucunda vatandaşlarımızın memnuniyetini duydukça, daha güzellerini daha iyilerini yapma arzusu duyuyoruz. İnşallah Vakfıkebir bölgemiz ile diğer ilçe ve mahallelerimizde, vatandaşımızın yol konusunda var olan eksikliklerini giderme konusunda her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Yolumuz, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı olsun”  dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ

Vakfıkebir’de yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da 3 millet bahçesi aynı anda yapılmaya başlandı. Akçaabat Millet Bahçesi’ni geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. Hüseyin Avni Aker’in olduğu alanda yapılmakta olan millet bahçesinde de epey bir mesafe katedildi. Ama bugünkü ziyaretimizde gördük ki Vakfıkebir Millet Bahçesi neredeyse açılmaya hazır noktaya gelmiş. Vakfıkebir ve Ortahisar’ı diğerlerinden ayıran temalı millet bahçesi olmaları. Ortahisar’daki spor temalı, Vakfıkebir ise çok önemli bir ürünü olan ekmek temalı millet bahçemiz. Memnuniyetle gördük ki titiz bir çalışma yapılmış. Denize sıfır olması nedeniyle de Türkiye’deki en güzel manzaralı millet bahçesi diyebiliriz. İşletmesi, bakımı, onarımı konusunda ilçe belediye başkanlığımızla çalışıyoruz. En iyi şekilde işletilmesi ve vatandaşlarımızın oradan maksimum düzeyde yararlanması anlamında gereken düzenlemeleri ve işletim modelini yakın zamanda oluşturacağız. Sayın Çevre Şehircilik Bakanımıza ve hemşehrimiz TOKİ Başkanımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Trabzon’a ve genel olarak Karadeniz Bölgesi’ne ayrı bir ehemmiyet atfeden ve talimatlarıyla yatırımların buralarda yükselmesine vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şehir olarak müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARIN YENİ YILINI KUTLADI

Büyükşehir Belediyesine ait işletmeleri de ziyaret eden Başkan Zorluoğlu,  “Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi Başkanlığımıza ait Vakfıkebir şantiyemiz, yol konusunda birçok ilçemize hizmet ediyor. Şantiyemizi ve itfaiye birimimizi ziyaret ederek çalışma arkadaşlarımızın yeni yılını kutladık. Büyükliman Bölgesi, hizmet götürdüğümüz çok önemli bölgelerden biri. Dolayısıyla buradaki şantiyenin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Beşikdüzü’nde yeni bir şantiye kurmak suretiyle bu şantiyenin yükünü böylece bölüşmüş olacağız. İnşallah kısa sürede Beşikdüzü şantiyesi tamamlandığında, Vakfıkebir şantiyesi; Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Tonya’ya hizmet edecek bir bölge haline gelecek. Personel ve araç gereç eksiklerini giderip vatandaşımızın beklentilerine daha çabuk ve daha kolay cevap verecek şantiye yapısını oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

TÜM KURALLARA EKSİKSİZ UYULUYOR

Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesine ait mezbahada da incelemelerde bulunarak, “Mezbahamız çok önemli bir hizmette bulunuyor. Trabzon’un başka bölgelerinden de kesim için buraya hayvanlar geliyor. Gezdim ve gördüm ki, veteriner arkadaşlarımız genel şartlarda bütün kurallara uyarak hizmet veriyorlar. Elbette Akçaabat’ta Et ve Süt Kurumumuzun yaptığı büyük bir et ve süt kombinası yükseliyor. Büyük bir yatırım. Orası da önümüzdeki yıl tamamlandığında Trabzon’umuzda hayvan kesim yeri itibarıyla bir eksiklik kalmamış olacak. Bu manada Sayın Tarım Bakanımıza ve hemşehrimiz Et ve Süt Kurumu Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ORTAK PROJELER YAPACAĞIZ

Vakfıkebir Belediyesi ile ortak projeler hayata geçireceklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İlçe Belediye Başkanımız Muhammet Balta ile güzel bir iş birliği içerisinde hizmet veriyoruz. Ortak projelerle Vakfıkebir’imizin beraber gelişmesine katkı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda yeni projelerimiz de olacak. Sahilde bilhassa otopark ve pazar yeri projesi üzerinde çalışacağız. Büyükşehir’in dokunuşuyla Tonya Caddesi’ni güzel bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Yine ilçe merkezinde de Büyükşehir’i görünür kılacak, ilçe belediyemizle yapacağımız projelerimiz olacak. Son olarak tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum. İnşallah 2021 yılı, 2020’nin bütün olumsuzluklarını unutturan, hepimiz için çok daha güzel şeylerin vuku bulduğu bir yıl olur” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.