DOLAR 32,3355
EURO 35,173
ALTIN 2244,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’in 2022 Yılı Mali Bütçesi Kabul Edildi

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantıları, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapılan 8’inci oturumla sona erdi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2022 Yılı Mali Bütçesi kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ ATAMAN BİLGİ VERDİ

Meclis toplantısı gündeminde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 2 ve Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2 madde olmak üzere toplam 4 madde yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2022 Yılı Mali Bütçesi’nin görüşüldüğü toplantıda Meclis Başkan Vekili Ataman, Büyükşehir Belediyesi bütçe rakamlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. 2022 Yılı Mali Bütçesi’nin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Ataman, “Bütçemizle ilgili olarak birkaç temel bilgiyi paylaşmak istiyorum. 2021 yılında belediyemizin onaylanan gider bütçesi 1 milyar 40 milyon TL idi. Bu rakam yüzde 21,66 oranında artmış bulunmaktadır. 2022 Mali Yılı için 1 milyar 265 milyon 289 bin TL olarak tahmin edildi. 2021 yılında belediyemizin onaylanan gelir bütçesi ise 740 milyon TL. Bu rakam yüzde 41,99 oranında artırılarak 2022 yılı için 1 milyar 50 milyon 691 bin TL olarak tahmin edilmiştir. Burada gelir bütçesindeki yüzde 41,99 artışının sebebi tarifelere yapılan zamlar değil, mülk satışlarından gelmesi muhtemel bedel ile birlikte bu rakama çıkılmıştır. 2021 mali yılında belediyemizin onaylanan borçlanma bütçesi 300 milyon TL olup, bu rakam yüzde 28,47 oranında azaltılarak 2022 Mali Yılı için 214 milyon 598 bin TL olarak tahmin edilmiştir. Bu rakamları takdirlerinize sunuyorum” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ MÜZAKERE EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman’ın açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2022 Yılı Mali Bütçesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu adına Ali Osman Çoban tarafından Meclis üyelerine sunum yapıldı. 2022 Yılı Mali Bütçesi’nin müzakere edildiği toplantıda Meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdi. Meclis Başkan Vekili Ataman tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2022 Yılı Mali bütçesi kabul edildi.

BÜTÇEMİZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Bütçelerin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Ataman, “Zamanı, parayı ve insanı iyi yöneteceksiniz. 2022 yılında büyük ölçekli pazar yeri, otoparklar, Pazarkapı 2. etap, sokak taban düzenleme ve cephe sağlıklaştırma, imalatı yapılacak üstyapı anlamında işler var. Daha önemlisi bütçede görünmeyen ciddi yatırım tutan Kuyumcu Kent, Avrasya Pazarı, Meydan Katlı Otoparkı gibi yap işlet devret modeliyle yapılacak işler var. Bu bütçemizden daha fazlasıyla ilave olarak sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla dolgu sahasında yaptırdığımız tahkimat 50 milyon lira ve Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi tefrişatıyla birlikte 60 milyon liraya mal olacak. Yolla ilgili olarak da Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yüzde 5,6 ama Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı işlerinde 30,94’lük bir artış var. Bunun yanında doğu, merkez ve batıda kurulacak beton santralleri ile birlikte çok daha ucuza beton imal etme imkânımız olacak yine bu bütçenin içerisinde. İhale yoluyla değil orada sadece hizmeti ihale edeceğimiz işler çerçevesinde olacak. Ben şehrimizde yaşama sevinçlerini artıracak olan bu güzel çalışmaların, gönül belediyeciliği anlayışıyla hazırlanmış bu bütçenin ülkemize şehrimize ve insanlarımıza hayır olmasını diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE 18 İLÇENİN GİDER BÜTÇESİ

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kabul edilen 2022 Mali Yılı gider bütçeleri şu şekilde oluştu:

Büyükşehir Belediyesi: 1 milyar 265 milyon 289 bin TL

Akçaabat Belediyesi:          225 milyon TL

Araklı Belediyesi:                40 milyon TL

Arsin Belediyesi:                 39 milyon 700 bin TL

Beşikdüzü Belediyesi         28 milyon 850 bin TL

Çarşıbaşı Belediyesi:           17 milyon 500 bin TL

Çaykara Belediyesi:             29 milyon 476 bin TL

Dernekpazarı Belediyesi:    5 milyon 900 bin TL

Düzköy Belediyesi:              22 milyon 250 bin TL

Hayrat Belediyesi:               9 milyon 672 bin 500 TL

Köprübaşı Belediyesi:         7 milyon 700 bin TL

Maçka Belediyesi:               35 milyon TL

Of Belediyesi:                       51 milyon 400 bin TL

Ortahisar Belediyesi:          294 milyon TL

Sürmene Belediyesi:           30 milyon TL

Şalpazarı Belediyesi:            22 milyon 647 bin 555 TL

Tonya Belediyesi:                 17 milyon 260 bin TL

Vakfıkebir Belediyesi:          30 milyon 265 bin TL

Yomra Belediyesi:                 41 milyon TL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.