DOLAR 32,3344
EURO 35,0777
ALTIN 2308,662
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir Yomra’nın Su Sıkıntısını Çözdü

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ Genel Müdürlüğü eliyle Yomra’nın içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturacak çalışmayı tamamlayarak hatta ilk suyu verdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 18 ilçenin tamamında olduğu gibi son yıllarda hızlı nüfus artışı yaşayan Yomra ilçesinin sağlıklı içme suyu ve altyapı ihtiyacını karşılıyor. TİSKİ Genel Müdürlüğü eliyle son 2 yılda ilçeye 85 kilometrelik içme suyu hattı, 13 kilometrelik kanalizasyon hattı kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçenin en büyük sorunu olan sağlıklı içme suyu problemini de büyük oranda ortadan kaldırdı.

2 ADET DEPO 2600 METRE HAT

Yomra Arıtma Tesisini modernize ederek geçtiğimiz yıl devreye alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, bu hamlesiyle yaklaşık 20 bin nüfus ve ilçenin 7 mahallesine eskiye oranla 10 kat daha kaliteli içme suyu sağlamıştı. TİSKİ, geçtiğimiz yıl mayıs ayında yapımına başladığı 2 adet depo ve 2600 metrelik yeni isale hattını da tamamlayarak ilçenin büyük bir kısmının içme suyu sorununu ortadan kaldırdı.

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Trabzon’un her bir ilçesine temiz içme suyu ve sağlıklı bir altyapı sunmayı hedeflediklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önem sırasına göre tüm ilçelerin ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi. Şehirde yaşanan her su kesintisinde en büyük sorunu Yomra’nın yaşadığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Devreye aldığımız içme suyu depolarımız ve yeni isale hattımız ile artık bu soruna son veriyoruz inşallah” diye konuştu.

BU HAFTA SU VERİLMEYE BAŞLANDI

Bu hafta itibariyle hattın tüm bağlantılarının yapılıp, depolara su verilmeye başlandığının müjdesini veren Başkan Murat Zorluoğlu, “Yomra ilçemizin içme suyu sorunu yüzde 90 oranında çözüme kavuşturduk. Yaklaşık 104 milyon TL’lik bütçesi ve günlük 200.000 m³ arıtma kapasiteli Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisini gelecek yıl devreye aldığımızda da Ortahisar ve Yomra ilçelerimizin 47 mahallesine memba kalitesinde su vereceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.