DOLAR 32,3398
EURO 35,1018
ALTIN 2241,608
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir Belediyesi Maske Üretiyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını ile her alanda mücadele etmeye devam ediyor. Başlattığı sosyal yardım atağı ile 10 bin adet temel gıda paketi ve 10 bin adet de temizlik paketi dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Trabzon halkının sıkıntı yaşamaması için maske üretiyor.

Büyükşehir Belediyesi süreç içerisinde işini kaybedenler veya ücretsiz izne çıkarılanlar başta olmak üzere, ekonomik sıkıntı içerisinde olan Trabzonlulara ilk etapta 10 bin adet temel gıda paketi ve 10 bin adet de temizlik paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Maske takmanın gereklilik olduğu koronavirüs sürecinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 10 bin adet temizlik paketinin her birine 5 adet de maske konuldu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile toplam 50 bin adet maskeyi doğrudan Trabzon halkına ulaştırdı.

195 BİN ADET MASKE DAĞITILDI
Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında toplum sağlığını korumak adına dağıttığı maske sayısı ile ön plana çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar pazar yerleri, duraklar, otobüsler ve minibüslerde 75 bin adet; ilçe belediyelerine 50 bin adet, temizlik paketleriyle vatandaşa doğrudan 50 bin adet, kamu kurum ve kuruluşlarına 20 bin adet olmak üzere toplam 195 bin adet ücretsiz maske dağıtımı yapıldı.

GÜNDE 6 BİN ADET MASKE ÜRETİLİYOR
Sağlık çalışanları için de kolları sıvayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanları ile ‘3D Maske’ üretimine başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk etapta 250 adet siperlik maske üretilirken, 250 siperlik maske de piyasadan temin edildi. Siperlik maskeler, sağlık çalışanlarına verilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek. Yine Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliği içerisinde günde 6 bin adet maske üretimi gerçekleştiriliyor. Maske üretiminin kısa zaman içerisinde 10 bine çıkarılması hedefleniyor.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek “Vatandaşımızın sıkıntılarını giderme noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu sürecin sıkıntılarını azaltmak için ilk günden itibaren önemli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Ekiplerimiz ilk etapta hazırladığımız 10 bin adet temel gıda ve 10 bin adet temizlik paketini 18 ilçedeki vatandaşlarımıza yoğun bir gayret göstererek ulaştırdı. Ayrıca temizlik paketlerimizin her birine 5 adet de maske koyduk. Bu vesile ile vatandaşımıza doğrudan toplam 50 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdik. Bugüne kadar pazar yerleri, otobüsler, minibüsler, kamu kurum ve kuruluşlarımız, ilçe belediyelerimiz ve vatandaşımıza doğrudan olmak üzere 195 bin adet ücretsiz maske dağıttık. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak siperlik ve normal maske üretimine başladık. Bu konuda oldukça hassasız ve her alanda titiz bir çalışma sergiliyoruz. Halkımızın koronavirüs salgınının etkilerini en azami düzeyde hissetmesi adına sosyal yardım desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.