DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Busenaz Sürmeneli’den dünya şampiyonluğu

Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden TRABZON’un evladı Milli Sporcu Busenaz Sürmeneli Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Tayvan’ın Taipei şehrinde düzenenlenen Dünya Şampiyonası’na 45 ülkeden gençler ve yıldızlarda toplam 446 sporcu katıldı. Ülkemizi 75 kiloda gençler kategorisinde temsil eden Milli Boksör Busenaz Sürmeneli Çinli rakibi Lu Zhang’ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Maç bitiminden sonra kısa bir açıklama yapan Sürmeneli; ” Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum. İstiklal Marşı’mızı okutmak ve bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu tarif etmek çok zor. Bu başarımda en az benim kadar emeği olan Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç’e ve antrenörlerime çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonası’ndan 6 Madalya
Altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’nin yanı sıra gençler kategorisinde final oynayan ancak Kuzey Koreli rakibi Gyong Un Won’a kaybeden Beyaza Saraçoğlu 46 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.
Yıldızlarda ülkemizi temsil eden Milli Sporcular; 50 kiloda Ayten Cümentor, 70 kiloda Elif Sıla Gündüz, 75 kiloda Sema Karakoyun ve +80 kiloda Nur Hilal Kandemir bronz madalyanın sahibi oldu.

“Geleceğimizin Temelleri Sağlam Bir Zeminde”
Dünya Şampiyonası’ndan madalyalarda dönen sporcuları tebrik eden Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç; “Bugün biz geleceğimizin temellerinin ne kadar sağlam bir zeminde olduğunu ve yarınlarımızı doğru şekilde inşa ettiğimizi gördük. Bizleri gururlandıran, şanlı bayrağımızı göndere çektiren, İstiklal Marşımızı okutan Busenaz Sürmeneli başTa olmak üzere madalya kazanan tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederim” dedi.

Türkiye Boks Milli Takımı kazandığı 6 madalya ile şampiyonayı 45 ülkeden 4. Sırada tamamlamış oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.