DOLAR 32,6002
EURO 34,797
ALTIN 2494,028
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Yeni Otogarı Bekliyor

tha – Trabzonlular tarafından uzun yıllardır yıkılması istenen ve yıllar içerisinde adeta kanayan yara haline gelen otogar, şehre yakışır bir görüntüye kavuşuyor. Göreve gelir gelmez hemşehrilerinin sesine kulak veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapımı devam eden yeni otogar projesi ile yakından ilgileniyor.

Bakımsız görüntüsü ve yetersiz kapasitesi ile gerek Trabzonlu vatandaşlar gerekse de kara yolu ile şehre gelen turistler tarafından eleştirilerin odağında yer alan mevcut otogar, şehrin çözülemeyen sorunu haline gelmişti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, seçim sürecinde hemşehrilerinin en çok şikâyet ettiği konuların başında yer alan otogar konusunda göreve gelir gelmez harekete geçti. Gerçekleştirilen ortak akıl toplantılarının ardından hayata geçirilen yeni otogar projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projeyle yakından ilgilenen Başkan Zorluoğlu, zaman zaman çalışmaları yerinde inceliyor.

OTOGAR İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

Otogar inşaatının hızla yükseldiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda Trabzon’un adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Trabzon’a yakışmıyor. Yeni otogar projemizde şu anda inşaatımızın radye temelleri atıldı. Mekanik binası tamamlandı. Ana binanın bodrum sığınakları ve 5 bin 500 metre temel imalatı yapıldı. Bunların yanı sıra dere kenarındaki güçlendirici ve önleyici istimlak perdelerinin yüzde 80’i tamamlandı. Çok kısa bir zamanda üst ana binalara başlanacak. Trabzon için çok önemli bir proje. İnşallah 2023 yılının mart ayında tamamlandığında modern, ihtiyacı karşılayacak ve şehrimize yakışır bir otogarı hayata geçireceğiz. Bu konuda hemşehrilerimiz de çalışmaların hızından memnuniyet duyduklarını belirterek yeni otogarı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiriyorlar” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.