DOLAR 32,5809
EURO 34,7731
ALTIN 2491,218
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Biyolojik mücadele laboratuvarı açıldı

tha – Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’nün 30’uncu yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun’da, kahverengi kokarca ile mücadele için kurulan laboratuvar açıldı, ayrıca “Kahverengi Kokarca Paneli” düzenlendi.

Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü bünyesinde DOKAP ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği’nin katkıları ile kurulan laboratuvarda, kahverengi kokarca ile yapılacak biyolojik mücadelede kullanılacak samuray arıcılığı denilen böcek üretilip, doğal mücadele için bahçelere salınacak.

Ülkemiz tarımı için büyük tehlike arz eden kahverengi kokarca hakkında farkındalık oluşturabilmek için panel düzenlendi. Panele Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ile sektörle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sevcan Öztemiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr.Üyesi Prof.Dr.Ceal Tuncer ve Enstitü Müdürü Doç. Dr. Kibar Ak konuşmacı olarak katıldılar.

Akademisyenler panelde; Halyomorpha halys Biyolojisi, Bölgedeki Durumu ve Yapılan Çalışmalar”,Türkiye’de Zararlı Böceklere Karşı Geçmişten Günümüze Biyolojik Mücadele”, Kahverengi Kokarca ile Biyolojik Mücadele” konularında sunumlar yaptılar ve katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Panelin ardından katılımcılara; Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB) tarafından finanse edilen enstitüde yeni kurulan “Biyolojik Mücadele Laboratuvarı” tanıtıldı ve laboratuvarda yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verildi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.