DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Zorluoğlu Özel Gereksinimli Bireylerle Buluştu

tha – Özel gereksinimli bireylere yönelik hassasiyeti ve onlar için hayata geçirdiği projelerle örnek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TÜGVA Trabzon İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ”TÜGVA ile +1 Farkla” projesinin ilk buluşmasında özel gereksinimli bireylerle ve aileleriyle bir araya geldi. Başkan Zorluoğlu’nun tek tek ilgilendiği özel gereksinimli bireylerin mutluluğu görülmeye değerdi.

TÜGVA Trabzon İl Temsilciliği tarafından; Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu iş birliğiyle özel gereksinimli bireylere yönelik hayata geçirilen ”TÜGVA ile +1 Farkla” projesinin ilk buluşması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi EYOF Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonlu eski Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören, Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür yardımcısı Ali Haydaroğlu, özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi daire amirleri katıldı.

ÖZGÖREN: ONLAR BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören, yaptığı açılış konuşmasında 81 şehre örnek bir proje yapmak istediklerini belirterek, “Özel gereksinimli bireylerimize yönelik bir proje yapmak istiyordum. Çünkü onlar bizim kıymetlilerimiz, göz bebeğimiz. Aynı şekilde ailelerinin yeri de başımızın üstündedir. Yapacağımız bu projede hem Özel gereksinimli kardeşlerimizle hem de aileleriyle ortaklaşa birçok proje gerçekleştireceğiz. Özel gereksinimli kardeşlerimize vakfımızın bünyesinde bulunan icaathanede Temel robotik kodlama eğitimi vererek kardeşlerimizi Teknokfest gibi çeşitli organizasyonlara hazırlayacağız.  Ayrıca bu sırada aileleriyle çeşitli sosyokulturel  ve psikososyal etkinlikler düzenleyerek onları da sürecin bir parçası haline getireceğiz. Yapacağımız bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına karşı inancımız sonsuzdur.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ TEKNOLOJİYLE BİR ARAYA GELECEK

Gecede konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Öncelikle TÜGVA İl Başkanlığımıza ve teşkilatına bu özel çocuklarımızla ve onların güzel aileleriyle bizleri bu masada bir araya getirdikleri için evvela çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok duygu yüklü, çok anlamlı bir anı beraber yaşıyoruz. Arkadaşlarımız projeyle ilgili bilgi verdiler. Proje kapsamında teknolojiyle bu özel çocuklarımızı bir araya getireceğiz. Sadece teknoloji değil, bunun ciddi bir de sosyal boyutu var. Aile ve kadın birimi de özellikle bu sosyal boyutu böyle ilmek ilmek işleyerek inşallah sadece çocuklarımıza değil, ailelerine de çok farklı bir zaman geçirme imkânı sunacak. Proje güzel dizayn edilmiş, inşallah çok başarılı şekilde uygulanacak. Ben de Büyükşehir Belediyesi olarak karınca kararınca bu projeye katkı veriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ İLGİLERİNİ ÇEKECEK

Proje kapsamında çocukların şehrin değişik noktalarını gezecek olmasının da çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bir gezi programı da olacak. Çocuklarımızı şehrin değişik noktalarına taşıyacağız. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ın da katılımıyla Trabzon’da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni hizmete açtık. Merkezimiz de bu çocuklarımızın çok ilgisini çekecek. Düzenekler, sergiler ve birçok imkân var. Hatta planetaryum var. Oranın da çok etkili olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Projenin uygulama noktasında ortaya çıkabilecek eksikliklerin giderilmesinde yardımcı olacaklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hep sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. O manada bu özel projeyi Trabzon’da bir pilot gibi düşünüp bunun sonuçlarını inşallah Türkiye’ye örnek olacak şekilde paylaşırız. Bu meseleye verdikleri ehemmiyetin de bir göstergesi olarak Sayın Trabzon Valimiz ve bizim meslekte duayenimiz Trabzonlu Valimiz Erdoğan Bektaş ağabeyimiz de bugün bizimle beraber. Kendilerine de hanımefendiye de burada bulundukları için bu özel projeye verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Tekrar hem TÜGVA teşkilatımıza hem Zafer Özel Eğitim Kurumu’na, personeline hem bizim arkadaşlarımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerine teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise projeyi çok önemli bulduğunu belirterek, “Özel gereksinimli kardeşlerimizin hem okul hem de sosyal yaşamlarında daha aktif olmaları için hayata geçirilen bu yöndeki projeleri çok önemsiyorum. Çocukları için gecesine katan fedakâr ailelerin de bu projelere daha fazla dâhil edilmesi, onların da hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılmalı. İnşallah bundan sonraki süreçte daha çok çocuğumuza ve ailesine dokunacağız, onların işlerini kolaylaştıracağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.