DOLAR 32,3288
EURO 35,0679
ALTIN 2299,962
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Hacısalihoğlu Yabancılara konut satışı 300’ü aştı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da yabancılara konut satışının 300’ü geçtiğini belirterek, “Özellikle Körfez ülkelerinden olan yabancıların bölgemizi tercih etmeleri sevindirici. Çünkü burası her yönüyle yaşam açısından rahat ve huzurlu” dedi.

Trabzon Ramada Otel’de düzenlenen Emlak ve İnşaat Fuarı’nın açılışına TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, DOKA Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan, Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Akif Eraslan ve uzman Murat Karaca, fuarı düzenleyen turizmci Ahmet Zeytun, emlak firması temsilcileri ve turizmciler katıldı. Başkan Hacısalihoğlu, açılıştayaptığı konuşmada, Trabzon’da ilk kez böyle bir fuar düzenlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Şehrimizde emlak işlerinin bu kadar gelişmesi neticesinde bir emlak fuarının düzenlenmesinin uygun olacağı konusunda bir karara varmıştık. Yapılan çalışmalar sonucunda emlak ve inşaat fuarı gerçekleştirmiş oldu. Stant sahiplerine ve katılımcılara da teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir fuar düzenleniyor. Ne olacağını henüz kimse bilmiyordu ama bildiğimiz bir şey varsa Trabzon’daki konut satışlarının aylık ortalama binin üzerinde olduğu ve hala devam ettiği.”

“YABANCILARA KONUT SATIŞI 300’Ü AŞTI”

Hacısalihoğlu, yabancılara konut satışının da TÜİK verilerine göre çok iyi seviyede olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Yabancılara satışta da son aylarda 300’ün üzerine çıktı. Özellikle Körfez ülkelerinden olan yabancıların bölgemizi tercih etmeleri sevindirici. Çünkü burası her yönüyle yaşam açısından rahat ve huzurlu. Trabzon, dünyadaki yaşanabilir şehirler arasında yer alıyor. Tanıtıma bu yıl böyle başladık ve önümüzdeki yıllarda bu fuar çok daha geniş kapsamlı devam edecektir. Bu tanıtımla birlikte de inanıyoruz ki satışlar artacaktır. Firmaların ilk fuara verdikleri destekler çok önemliydi. İnanıyoruz ki karşılığını alırlar. Bu sadece Trabzon’daki emlak ya da inşaat işleri ile uğraşanlarla ilgili bir fuar değil. Aynı zamanda Körfez’de bu işlerle uğraşan aynı meslekten kişiler için de önemli. Çünkü burada emlak veya inşaat işiyle uğraşanların hepsinin o bölgede bir uzantısı var. Dolayısıyla bu fuarın sadece Trabzon’a özgü değil, aynı zamanda Körfez ülkelerine dönük bir fuar olduğunu söyleyebiliriz.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.