DOLAR 32,3761
EURO 35,0137
ALTIN 2325,416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Gümrükçüoğlu Savunma Sanayi Günleri’nde konuştu

Başkan Gümrükçüoğlu Savunma Sanayi Günleri’nde konuştu

KTÜ Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğu’nun düzenlediği Savunma Sanayi Günleri, KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Ateş, TÜBİTAK, MKE ve özel sektör temsilcileri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gençlerin salonu hınca hınç doldurmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederken, KTÜ’nün Türkiye’de çok önemli bir merkez olmanın gerekliliklerini yerine getirmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Konuşmasında Trabzon’da yürütülen teknokent ve inavosyon merkezi yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu gençler, sizler neyi yenilikçi olarak kurguluyor ve projelendiriyorsanız burada katılımcı olan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının kapıları sizlere ardına kadar açıktır… Çağ artık bilim ve teknoloji çağı. Sizin kurguladıklarınızı ve keşfettiklerinizi burada hangi özel sektörümüzün temsilcileri varsa, onlar çok büyük bir finansal destekle o alanda uygulama imkânı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

TRABZON BU İŞİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİ OLMALIDIR

Konuşmasını, “Trabzon bu işin önemli bir merkezi olmalıdır” diyerek sürdüren başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bu çerçevede bakın ülkemiz nereden nereye geliyor. Ben sizlerle çok samimi olarak paylaşmak istiyorum. Kendi helikopterini yapan, kendi insansız uçağını yapan, kendi tankını yapan bir ülke hale geliyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz. Ama bunu sağlamanın en önemli adımı mutlaka savunma yönünden güçlü olabilmek. Bakın teknolojisi eskimiş olan uçaklarımız düştü değil mi? Ve onlar devre dışı bırakılma kararını verdiler. Bu uçaklar ihale sonucu İsrail tarafından onarıma tabii tutulmuştu. Birçok soru işaretleri oldu. Savunma sanayi o kadar önemli bir sanayi ki, insanlığın, ülkemizin geleceğini çok ilgilendirmekte. Hele de barış isteyen bizim gibi bir ülke için…

CUMHURBAŞKANIMIZ YÜZ KATI DESTEK VERDİ

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başbakan olduğu dönemde iki ayda bir TUBİTAK’ı, söylediğimiz yatırımcı kuruluşları, üniversitelerimizin rektörlerini, icracı bakanlıkların bakanlarını ve müsteşarlarını bir araya topluyor, bunlardan biri de Sağlık Bakanlığı müsteşarı olarak bendim, diyor ki “İnovasyona, geliştirmeye, bilim ve teknolojiye, önceki bütün imkânlarımızı bir tarafa bırakıp yüz misli bin misli finansal destek veriyorum. Yeter ki çalışın, yeter ki üretin… Son olarak diyorum ki bu sempozyumu, bu güzel etkinliği düzenleyen genç arkadaşlarımıza ve bütün diğer genç katılımcılarıyla ilgi gösteren bu arkadaşlarımızın hepsiyle başta söylediğim gibi gurur duyuyoruz, size güveniyoruz. Geleceğimiz sizsiniz. Bütün kurumlarımızla arkanızdayız ve üreteceklerinizin bilgi çağı yarışması olan ülkemizi öne çıkaracağını ümit ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.