DOLAR 32,3296
EURO 35,0744
ALTIN 2286,547
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Avrupa’daki Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri sona erdi

Avrupa’daki Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri sona erdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri bugün gerçekleştirilen etkinliklerle tamamlandı.

GURBETTEKİ TÜRKLER HEYECAN VE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

24 Şubat’ta başlayan etkinlikler süresince Trabzon’un kültür-sanat dünyası tüm Avrupa’da sahneledi. Etkinliler süresince onlarca halkoyunları ve mehteran gösteri düzenlendi. Katılımcıları yoğun ilgi gösterdiği bu gösteriler sırasında; özellikle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın Türk-İslam dünyasının kahramanlık marşları, gurbetteki vatandaşlarımızda heyecan ve duygu dolu anların bir arada yaşanmamsına neden oldu.

ETKİNLİKLER, KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİNE DÖNÜŞTÜ

Etkinliklerin düzenlendiği Westfalenhallen’e akın eden gurbetçi vatandaşlar, halkoyunları gösterilerinde ekiplerle birlikte hünerlerini gösterme şansını elde etti. Etkinlikler süresince ayrıca onlarca konser, panel, söyleşi, resim, fotoğraf ve karikatür sergisi düzenlendi. Gurbetteki Türkler tüm bu etkinliklerle Trabzon kültürünü Avrupa’da doya doya yaşama şansını elde etti.

TİCARET HEYETLERİ KARŞILIKLI GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Etkinlikler süresince ayrıca iki şehrin ticaret heyetleri arasında ikili görüşmeler icra edildi. Trabzon ile Dortmund’un kardeş şehir olarak yapacağı çalışmalarda ciddi şekilde masaya yatırıldı. Burada yapılan görüşmelerde iki şehrin başta ticaret olmak üzere her alanda çalışmaların çok daha sonuç odaklı olarak yürütülmesi için Trabzon-Dortmund sekretaryasının kurulmasına karar verildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Etkinliklerin düzenleyicilerinden biri olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin standı etkinlikler süresince katılımcıların akınına uğradı. Gurbetteki hemşehrilerinin vatanlarıyla olan bağlarının daha da güçlenmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, etkinlik süresince Trabzon’u ve Trabzon kültürünü tanıtıcı on binlerce kitap, cd, broşür ve küçük hediyelik ürünleri gurbette sıla özlemi çeken vatandaşlara dağıttı.

SERENDER, YAYIK VE MISIR ÖĞÜTEN EL DEĞİRMENİ

Etkinlik alanında bulunan ilçe belediyeleri ve kurumların stantları da katılımcıların beğenisi topladı. Alanda kurulan serender katılımcılara geçmişi hatırlatırken, yayık ve mısır öğüten el değirmeni gurbetteki hemşehrilerimizin ilgi ile takip ettiği ayrıntılar arasında yer aldı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Avrupa’da ilk kez gerçekleştirilen etkinliklerinin tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, etkinliklerin Avrupa’da düzenlenmesi fikrinin doğduğunda amaçlarının sadece Trabzon ya da Karadenizliler değil, gurbetteki tüm Türk vatandaşlarına kültürlerini yaşatmak olduğunu ifade ederken, “Burada bizim için özellikle genç nesil ana hedefimizdi. Hedefimize ulaşmış olduk. Ziyaretçilerin çoğunluğunu gençlerin oluşturması bizleri ayrıca mutlu etti. Burada gurbetteki hemşehrlerimizle bir araya geldik. Birlikte horon oynadık, birlikte coştuk, birlikte duygulandık. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, milletvekillerimize, kamu kurumlarımızın yetkililerine, emek veren, çaba gösteren herkese gurbetteki tüm hemşehrilerimiz adına saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.