DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BAKANDAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, bugün üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını bildirdi.

Çelik, üreticilere verilen tarımsal desteklerin, AK Parti hükümete geldiğinden bu yana çok yüksek oranda arttığını, 2002 yılında 1,8 milyar lira olan devlet desteğinin, 2016’da 11,6 milyar liraya çıktığını belirtti.

Bu sene tarımsal destekler için ayrılan bütçenin 8,5 milyar liralık kısmının haziran sonu itibariyle ödenmiş olacağına dikkati çeken Çelik, bugün saat 18.00’den itibaren toplam 940 milyon lira tutarındaki yağlı tohumlu bitkiler ve 812 milyon lira tutarındaki fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin üreticilerin hesabına yatırılmaya başlanılacağını kaydetti.

Çelik, desteklerin yatırılmasının, üreticilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre organize edildiğini belirterek, “T.C. kimlik numarasının son hanesi ‘0-2’ olanlar bugün saat 18.00’den, ‘4-6’ olanlar 24 Haziran itibarıyla, ‘8’ olanlar da 1 Temmuz saat 18.00’den itibaren destek ödemelerini almış olacaklar.” dedi.

TARIMSAL DESTEKLER 4 ANA BAŞLIKTA TOPLANACAK

Türkiye’de tarım alanında 50’nin üzerinde destekleme kalemi olduğuna işaret eden Çelik, “Önümüzdeki yıl için bazı hazırlıklarımız var. Bu destekleri temel ana 4 destekte düzenleyecek şekilde bazı düzenlemeler yaptık ve hayvancılığa ağırlık verdik. Hayvancılıkta önümüzdeki yıl buzağı desteği üzerine bina edilmiş bir destekleme politikasını yürürlüğe koyacağız. Amaç hayvan varlığını artırmak olduğu için bunun da yolu buzağı üretiminden ve korunmasından geçiyor.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.