DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Avrasya Üniversitesinde 19 Mayıs Kutlamaları

tha – Avrasya Üniversitesinde 19 Mayıs Kutlamaları Kostak Ali Zeybeği, Horon Ve Kolbastı İle Başladı

Avrasya Üniversitesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı gösterileri ile başladı. Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşen programın açılışında Rektör Yardımcı Prof. Dr. Yavuz Özoran konuştu. Özoran “19 Mayıs, Türk Ulusu’nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktasıdır.

Ulusunun yurt sevgisini, bağımsızlığı ve onuru için neler yapabileceğini, parlak geçmişini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm gücünü ve desteğini ulusundan alarak, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş sürecini başlatmıştır. Sevgili öğrencilerimiz; ulusumuz sizlere inanmakta ve güvenmekte, yaratıcılığınız, enerjiniz, coşkunuz nedeniyle yarınlara umutla bakmakta, Türk Gençliği’yle haklı olarak övünmekte ve gurur duymaktadır” diye konuştu. Özoran yüzme alanında onlarca madalya kazanan üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ceyda Düşkün’ü sahneye çağırarak ayakta alkışlattı.

Etkinlik, Spor Yönetimi Programı Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Hurüz ve İlk ve Acil yardım Programı son sınıf öğrencisi Berkay Çor tarafından hazırlanan Avrasya Üniversitesi halk oyunları topluluğunun gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı oyunu ve sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu afişlerin açılması katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

HALK OYUNLARI EKİBİNDE SÜRPRİZ İSİM

MHK eski üyesi, eski Süper Lig hakemlerimizden Avrasya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hamza Mısır’da halk oyunları ekibinin arasında yer aldı. Horon oynama konusunda ustalığını gösteren Mısır program sonunda “ Bütün ümidim gençliktir” afişini taşıdı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.