DOLAR 32,3681
EURO 34,9567
ALTIN 2325,229
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Asfaltsız mahalle yolu kalmayacak

Ortahisar Belediyesi merkez ve merkeze yakın olan 10 mahallede asfaltlama çalışmalarını tamamladı

Asfaltsız yol kalmayacak

Kırsal bölgelerde betonlama, merkez ve merkeze yakın mahallelerde asfaltlama çalışmalarına hız veren Ortahisar Belediyesi asfaltsız mahalle yolu bırakmayacak. Yol standartlarına uymayan bozuk yollarda çalışmalarına başlayan Ortahisar şu ana kadar Pelitli, Yalıncak, Çağlayan, Kalkınma, Yalı, 1 ve Nolu Beşirli, Çukurçayır, Toklu ve Karşıyaka mahallelerinde asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç asfaltlama yaparken asfaltın uzun süreli kullanımı için kaliteli olmasına önem verdiklerini, bunun içinde bir yandan da zeminde gerekli düzeltmeleri ve sağlamlaştırma çalışmalarını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: “Ortahisarımızda dünya standartlarına uygun asfaltlama yapmaya önem veriyoruz. Hizmetlerimizin her alanda uzun süreli ve kalıcı olması için gerekli teknik analizleri ve altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Asfaltlama yaparken de bundan çok uzun süreli olarak faydalanmak, iklim şartlarından ve kullanımdan dolayı oluşacak tahribatları en aza indirmek için teknik birimlerimizle beraber büyük bir gayret gösteriyoruz. Örneğin aşırı yağmur yağdığı zaman asfaltın bundan etkilenmemesi için kanava, istinat duvarı, altyapı ve zemin sağlamlaştırma çalışmalarını birlikte yaparak asfaltın uzun ömürlü olmasına gayret gösteriyoruz. Zira şehrimiz son zamanlarda Ortadoğu ülkelerinden olduğu gibi Avrupa ülkelerinden de yoğun bir turist akınına uğruyor. O nedenle şehrimizle ilgili her türlü altyapı ve üstyapı sorununu halletmeye özen gösteriyoruz. Hedefimiz her alanda sosyal, kültürel, ekonomik ve altyapı bakımından dünya standartlarını yakalamış modern bir şehir hüviyetini Ortahisar’a kazandırmaktır.”

ÇALIŞMA OLAN YERLERDE ASFALTLAMA YAPMIYORUZ

TEDAŞ’ın, Telekom’un ve doğalgaz çalışmalarının olduğu ve olacağı yerlerde asfaltlama çalışmaları yapmadıklarını belirten Başkan Genç bu durumu bir uyarı levhasıyla vatandaşlara duyurmaya çalıştıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ara yol çalışması olan yerlerde, yani TEDAŞ’ın, Telekom’un ve doğalgaz çalışmalarının olduğu ve olacağı yerlerde asfaltlama yapmıyoruz. Eğer buralarda asfaltlama yaparsak bu kurumlar kendi çalışmalarıyla ilgili olarak buraları tekrar kazıyor ve bizim dökmüş olduğumuz asfalt da boşa gitmiş olurdu. Bu düşünceyle hem belediyemizin kaynaklarını boşa harcamamak hem de gereksiz emek sarfiyatını önlemek için bu tür yerlerde asfaltlama yapmıyoruz. Bu kurumlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı başka yerlere kaydırıyoruz. Bu kurumların çalışmalarını tamamladığı yerlerde hemen asfaltlama çalışmalarına başlayarak yol standartlarımızı yükseltmeye gayret ediyoruz.”

YÜKSEK KODLARDA ASFALT YERİNE BETONLAMA

Yağmurun, donun ve kar yağışının daha yoğun olduğu yüksek mahalle kodlarında asfaltın daha erken tahribata uğradığını göz önüne alarak asfalt yerine, daha uzun ömürlü olması hasebiyle betonlama yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç: “Teknik birimlerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde yüksek mahalle kodlarında betonlamanın asfalta göre çok daha uzun ömürlü olduğunu ve bakım da istemediğini hesaba katarak betonlama yapıyoruz. Kaliteli betonlamayla asfalta oranla daha uzun ömürlü, iklim şartlarından daha az etkilenen ve masraf istemeyen yollar yapmış oluyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.