DOLAR 32,5722
EURO 34,9052
ALTIN 2434,102
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Arap Yatırımcılar İlimizde Yatırım Yapmak İçin Yoğun Girişimlerde Bulunuyor

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) girişimleriyle Trabzon’da yatırım yapmak isteyen Dorat Al Emaar Grup Genel Müdürü Riyadh S. Al Kharashi’yi kabul etti. Ziyarette DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’da yer aldı.

Trabzon’a yatırım yapmak istemelerinden dolayı Dorat Al Emaar Grup Genel Müdürü Riyadh S. Al Kharashi’ye ve ekibine teşekkür eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Kardeşlik bu günlerde belli olur. Yatırım yapma isteğinizden dolayı sizlere çok müteşekkiriz. Trabzon, yatırım potansiyeli çok yüksek olan bir il. Yatırım alanı her geçen gün genişliyor. Ortak bağlarımız olan Arap dostlarımızın ülkemize ve ilimize gelmesi ve burada yatırım yapmak istemeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu yatırımlar ilişkilerimizi daha da perçinleyecektir” dedi.

Son yıllarda bölgemizde yaşanan turizm hareketliliğinin sevindirici olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Bu hareketliliğin yatırımlara dönüşüyor olması bizleri ve yöre insanını memnun etmektedir. Valilik olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlimize yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Vali Yavuz ayrıca, “Ülke olarak yaşadığımız darbe girişimi ve sonrası, milletimizin gösterdiği milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma faaliyetlerinde Arap kardeşlerimizin desteğini gördük. Trabzon’da misafir olarak bulunan Arapların ellerinde Türk bayraklarıyla halkımızla birlikte meydanlarda olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Trabzon halkı, Türk halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin geçtiği bu süreçte yatırımlarını artırarak Türkiye’ye ve Trabzon’a destek olmak istediklerini söyleyen Dorat Al Emaar Grup Genel Müdürü Riyadh S. Al Kharasi de, Trabzon’u her yönüyle çok beğendiklerini ifade ederek, “Trabzon’u hem doğasıyla hem de insani ilişkileriyle çok sevdik. Trabzon, özellikle turizm destinasyonları bakımından çok ön planda olan bir il. Suudi Arabistan’da ve Dubai’de büyük ölçekte yatırımlarımız var. Al Emaar Grubu olarak burada da özellikle turizm alanında yatırım yapmak istiyoruz. Amacımız ticaretten ziyade geçmişten gelen kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektir. Bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.