DOLAR 32,3845
EURO 35,0301
ALTIN 2327,144
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Akçabaat’ta cumhuriyet’in 100. Yılına özel etkinlik

tha – Akçabaat’ta cumhuriyet’in 100. Yılına özel etkinlik

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı vesilesiyle Akçaabat Belediyesi tarafından anlamlı Resim Çalıştayı etkinliği düzenlendi.

Resim Çalıştayı’nı anlamlı kılan en önemli özelliklerinden biri Türkiye’nin dört bir tarafındaki ressamların Cumhuriyet’in 100. Yılını anlatan eserler yapması diğeri ise sanatçıların bu eserleri bulundukları şehirlerde yapıp Akçaabat Belediyesi’nin Resim Çalıştayı etkinliğine göndermesi oldu.

Türkiye’nin farklı illerinden (Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Kütahya, Giresun, Trabzon)  15 resim sanatçısının eserlerini teslim etmeye başladığı ve Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olan Resim Çalıştayı için sergi hazırlıkları başladı.

  1. YIL YOLUNDA CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Birbirinden farklı kültürel etkinliklere imza atan Akçaabat Belediyesi, bu sefer coğrafi sınırları aşarak tüm Türkiye’nin katılım sağlayabileceği bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen Resim Çalıştayı etkinliğiyle ülkece daima birlik ve beraberlik içinde olunacağı mesajı verildi.

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı yolunda düzenlenen Resim Çalıştayı’nın sergisinin Haziran Ayı içerisinde açılacağını söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti; “Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. 2023 yılı, Cumhuriyet’imizin 100. Yılıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm ülkede olduğu gibi Akçaabat’ta da kutlamalarımız olacaktır. Ancak biz Akçaabat Belediyesi olarak bu anlamlı yıl için kutlamalara erkenden başlayarak Milli bilinç şuurunu, birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet’imizin ne zorluklarla kazanıldığını hafızalara kazımak istedik. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 15 resim sanatçısının katılarak Cumhuriyet’in 100. Yılına özel eserler verdiği Resim Çalıştayı düzenledik. Ressamlar eserlerini Belediyemize teslim ediyor. Biz de sergi hazırlığı yapıyoruz. Anlamlı bir o kadar da duygu yüklü bir sergi olacak. Ressamlarımızın emeğine ve yüreğine sağlık. Hem ressamlarımızı hem de emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. Haziran Ayı içerisinde açmayı planladığımız sergimize şimdiden herkesi davet ediyorum. 100. Yıla özel Resim Çalıştayı vesilesiyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.