DOLAR 32,542
EURO 34,8696
ALTIN 2431,913
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Aile eğitimi kursu

Yarınların Güçlü Türkiye’si İçin Ailenin Eğitimi Önemli

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 0-18 yaş çocukların ailelerine yönelik düzenlenen Aile Eğitimi kursu tamamlandı. 14 gün boyunca devam eden kursa katılan ailelere sertifikaları verilmek üzere tören düzenlendi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Öz, “Yarınların güçlü Türkiye’si için ailenin eğitimi çok önemlidir. Aile bizleri bugüne kadar millet yapan en önemli ve kaybetmememiz gereken bir değerdir. Aile alanında verilen kayıpların bizlere ve bu topluma ne kadar pahalıya mal olduğunu aldığımız derslerle görüyoruz. Bu yüzden aile müessesesini ayakta tutmak için her türlü çalışmaya ihtiyacımız var. Aile bütünlüğünün sağlanması ve aile içi sıkıntıların çözülmesi, geleceğe umutla bakılması yönünde eğitiminden desteklenmesine kadar önemli çalışmalar yürütülüyor.

Aile için eğitim kaçınılmaz bir unsurdur. Bir yandan anaokulundan üniversiteye kadar eğitim devam ederken, diğer taraftan da hangi meslek dalında olursa olsun, birey hangi işi yaparsa yapsın, isterse ev hanımı olsun ömür boyu sürekli kendimizi yenilemeliyiz, kendimizi tazelemeliyiz. Kendisini yenilemeyen, okumayan, eğitime ilgi göstermeyen her meslek ve birey gerilemeye, hayatında sıkıntılar çekmeye, devre dışı kalmaya mahkumdur. Onun için eğitimi bu boyutuyla çok önemsemeliyiz. Bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Aileler olarak hem kendimize hem de ailelerimize ve çocuklarımıza karşı, hem de çevreye karşı sorumluluğumuzu arttırıyor, aynı zamanda da okullarla ilgili duyarlılığımızı güçlendiriyor. Bu proje çok başarılı ve örnek projedir. Bütün ailelerimizin bu eğitim sürecine katılmalarını istiyor, kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından kursa katılan ailelere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 0-18 yaş arası çocukların ailelerine yönelik verilen eğitim seminerine binin üzerinde kişi katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.