DOLAR 32,3712
EURO 34,9976
ALTIN 2325,833
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Armada Grup Tarafından İlimize Yapılacak Olan 50 Milyon Dolarlık Yatırım Körfez Ülkelerindeki Diğer Yatırımcıları Da Bölgeye Çekecektir

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Armada Grup yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi ve beraberindeki heyet ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında kabul etti.

Trabzon’un hem ticaret hem de turizm açısından bölgede önemli bir merkez olduğunu ifade eden Vali Öz, “Trabzon’da son yıllarda özellikle turizmde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerimiz bu bölge için önemli bir fırsat oluşturuyor. Kültürel anlamda benzerlik olduğu için bu ilişkileri uzun vadeli olarak görüyorum. Turizmdeki hareketlilik ticaret ve yatırımlarla taçlandırılırsa bu birlikteliği sürdürülebilir kılacaktır. Güçlü yatırımcıların burada olması bu gelişmeleri daha güçlendirecek ve kalıcı hale getirecektir.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Armada firması büyük bir yatırımla buraya giriş yapıyor. Geçen ay ön sözleşmesini imzaladığımız fuar, kongre merkezi ve otel inşaatının nihai sözleşmesini yapacağız. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımıyla bu süreç başladı. Bu Armada şirketi için Karadeniz’e ve Trabzon’a giriştir. Önümüzdeki süreçte üzerinde çalıştığımız daha büyük ve kalıcı projeyi netleştirerek kamuoyuyla paylaşacağız ve Trabzon, Karadeniz ve Türkiye için körfez ülkeleriyle yatırım anlamında önemli bir işbirliğinin adımını atmış olacağız. Bu yatırımınız yeni yatırımcıların buraya cesaretle gelmesine öncülük edecektir. Bu girişiminiz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

TRABZON KALBİMİZDE OLAN BİR ŞEHİRDİR

Armada Grup Yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi de, “Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Körfez ülkeleri ile Trabzon arasında çok derin bağlantılar var. Trabzon kalbimizde olan bir şehirdir. Burada çok güçlü bir yapı var.

TRABZON BÜROKRASİSİ ÇOK HIZLI İŞLİYOR

İngiltere’de de yatırımlarımız var. Ancak İngiliz bürokrasisi çok yavaş. Onlara, ‘Gidin Trabzon’u görün. Orada bürokrasi nasıl hızlı işliyor görün. Onlardan eğitim alın’ dedim. Buradaki bürokratik işlemlerden çok memnunuz. İstediğimiz her konuda bize çok hızlı dönüş oldu. Bölgenin çok güçlü bir altyapısı var. bu da bizim yatırımlarımızın hızlanmasına vesile olacaktır.

ARAKLI’YA DEV YATIRIM YAPACAĞIZ

Araklı bölgesinde çok büyük makro proje yapmak istiyoruz. Sağlık turizmi konusunda çok uzmanız. Dubai’de sağlık turizmini başlatan grubuz. Sağlık turizmi konusunda Trabzon’a bir şeyler yapmak istiyoruz. İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki sağlık turizmini biz başlattık. Buraya da aynı şekilde büyük bir yatırım yaparak Trabzon’a Dubai’den ve İngiltere’den uçakla hasta getirmek istiyoruz.

AT YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ KURACAĞIZ

Burada at biniciliği konusunda da yatırım yapmak istiyoruz. At yetiştirme çiftlikleri kurarak at yarışları düzenlemek istiyoruz. Dubai’de yetiştirilmesi zor olan atlar var. Onları burada yetiştirmeyi planlıyoruz. Böylece bir at yetiştirme ve at biniciliği kültürü oluşturmak istiyoruz. Bu yatırımımız dünya çapında bir yatırım olacak. Büyük inşaat şirketleriyle çalışıp marka oluşturmak istiyoruz.

YAPACAĞIMIZ İLK MARİNA’YA KENDİ YATIMLA GELECEĞİM

Buraya marina yapmayı planlıyoruz. .Trabzon’a yapacağımız yatırımlar tüm dünyanın konuşacağı bir yatırım olacak. Sadece körfez ülkelerinden ve Avrupa’dan değil tüm dünyadan Trabzon’a turist gelecek. Trabzon’a ilk olarak benim yatımla gelmeyi düşünüyorum. Bizlere bu konuda destek veren başta sizler olmak üzere DOKA’ya ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ziyarette Vali Öz, Armada Grup yetkililerine gümüş telkari işlemeli gemi maketi hediye ederken, Armada Grup yetkilisi de ülkesine özgü hediyeleri Vali’ye sundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.