DOLAR 32,4652
EURO 34,6997
ALTIN 2435,901
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ de Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleştirildi

tha – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Anma programı kapsamında, 10 Kasım 2022 saat 09.05’te, Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene; KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Cemil RAKICI ile akademik, idari personel ve çocukları iştirak etti. Çelenk takdiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

Atatürk’ü Anma Programı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından KTÜ Edebiyat Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ “84. Yılında Atatürk’ün Son Zamanları ve Hakk’a Yürüyüşü” başlıklı sunusunu gerçekleştirdi. Sunumunda, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaşamının son yıllarına değinen ve “Manevi Atatürk yüreğimizdedir, sinemizde sonsuzlaşmıştır.

Eserleri ve bıraktığı miras, bize ışık olacaktır. Yaptıklarını, fedakârlıklarını teşekkürle anıyoruz.” temasına yer veren Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ’nün ardından program, Üniversite Güzel Sanatlar Bölümü’nden; Öğr. Gör. Murat Burçin DERÇİN, Öğr. Gör. Eylem DERÇİN, Öğr. Gör. Gürsel TAHMAZ, Öğr. Gör. Engin Ahmet MUHSİR ve Osman ÖZAKSU’nun “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi” ile devam etti. Programın sonunda, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, konuşmacı ve sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.