DOLAR 32,5384
EURO 34,9503
ALTIN 2423,308
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Lisesi’nde 130’uncu yıl coşkusu

tha – KARADENİZ Bölgesinin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Trabzon Lisesi’nde, 130’uncu kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutladı.

1914-1915 yıllarında bütün öğrencilerini Çanakkale Savaşına gönderen ve bu öğrencilerin hepsinin şehit olması ile tarihte ayrı bir yeri olan Trabzon Lisesi’nin  130’uncu yıl dönümü kutlandı. Etkinlikler, Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Trabzon Lisesi’nin eski mezunu, 93 yaşında olan Dr. Zeki Çakmakcı, Trabzon Lisesi Mezunu Derneği Başkanı Kenan Atalay ve Trabzon Lisesi yeni mezunlarından Begüm Özdemir ile Tolgahan İskender anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumuna okuldan yetişen, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor As Başkanı Ahmet Çubukçu,24. Dönem Trabzon CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Lisesinden Yetişenler Derneği Başkanı Kenan Atalay, İş Adamı Celil Hekimoğlu, ile eski mezunlar ve emekli öğretmenler katıldı. Daha sonra törene katılanlar hazurun kortej eşliğinde okula kadar yürüdü.

Etkinlik Trabzon Lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle devam etti.  Törene Mezunlardan oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Tarihi lisenin belgeseli çekildi ve mezunlar hep birlikte belgeseli izledi. Programda, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “130. yılında Trabzon Lisesi” belgeseli gösterildi. Törende liseden mezun olmuş bir çok üst düzey yetkili sahneye çıkarak konuşma yaptı. Lisenin konferans salonunda gerçekleşen protokol konuşmalarında liseye özel çekilen belgeselin ardından ‘Trabzon Lisesi Müzesi’ de açılmalı yorumları yapılınca Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu destek vereceklerini açıkladı

130’uncu yıldönümünde ön plana çıkan Trabzon Lisesi Müzesi oldu. Konuya ilişkin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Trabzon Lisesi’nin hafızasını canlı tutmak için elbette müzeye ihtiyaç var. Oda olarak bu müzenin hazırlanmasında elimizden gelen katkıyı sağlayacağımızı sizlerin huzurunda belirtmek istiyorum” dedi.

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulun konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 1887’de açılan Trabzon Lisesi’nden mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Trabzon Lisesinin isminin bir süre önce Trabzon Merkez Fen Lisesi olarak değiştirildiğini anımsatan İmamoğlu, “Okulun ismi değişmeksizin Trabzon Lisesi olarak kalmalı. Trabzon Lisesi ya da Trabzon ismi hiç kimseye ait değil. Trabzon’un adının geçtiği her şey bu kentte doğan, yaşamış herkese aittir” ifadelerini kullandı.

Liseden 1945 yılında mezun olan Zeki Çakmakçı ile geçen yıl mezun olan Tolgahan İskender ve Begüm Tüzüner’e plaket verildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu etkinliğe katkılarından dolayı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Gazeteciler Cmiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz’a basında Mustafa Kemal  Atatürk kitabını hediye etti.

Okul bahçesine İmamoğlu tarafından yaptırılan Atatürk heykelinin açılışının da yapıldığı program, pilav ikramı ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.