DOLAR 32,3388
EURO 35,1093
ALTIN 2240,492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Zorluoğlu, Tiski’nin Saha Çalışmalarını Yerinde İnceledi

tha – SAHİLDEKİ KOKU TARİH OLACAK

Kötü kokuya son vermek adına yürütülen çalışmalara tam not veren Başkan Murat Zorluoğlu, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde sahildeki koku meselesi inşallah tarih olacak” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta yapılan kanalizasyon ve yağmursuyu ayrıştırma çalışmalarını ve Beşirli sahilinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Murat Zorluoğlu, göreve geldikleri ilk andan itibaren kötü kokunun Trabzon’un kaderi olmadığını söylediklerini ve bunun gereğini yaptıklarını ifade etti.

TRABZON’A YAKIŞMIYORDU

İlk olarak TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ortahisar’a bağlı Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta yürütülen kanalizasyon yağmursuyu ayrıştırma çalışmalarını denetleyen Başkan Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk aylarda ciddi bir yağmur yağmış ve gece yarısı bölgeye gittiğimizde gördüğümüz manzara hakikaten Trabzon’a yakışmayacak boyuttaydı. Orada bize verilen bilgi her şiddetli yağmurda boruların patladığı, asfaltın kalktığı, yola kadar ciddi bir selin indiği ve alt kotlarda su baskınlarının yaşandığı yönündeydi” diye konuştu.

AYDINLIKEVLER 1 AYA TAMAM

Bu olayın ardından sorunun bir daha yaşanmaması adına harekete geçtiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Arkadaşlarımız hemen projeyi hazırladılar. İhale ettik ve çalışmalarımız başladı. Burada hakikaten ciddi bir altyapı yatırımını hayata geçiriyoruz. Bir taraftan bölgedeki ihtiyaca cevap vermeyen borular kaldırıldı. Bir taraftan kanalizasyon bir taraftan da yağmursuyu meselesi çözüldü. Öteki taraftan da içme suyu sorunu gideriliyor. İnşallah 1 aya kadar bu bölgedeki çalışmamızı tamamlayacağız. Sorunu yıllardır bizzat yaşayan mahalle halkımız bizlere teşekkürlerini ilettiler. Biz de çözümü çok yakında onlara sunacağız” dedi.

7 DEREYİ KÖTÜ KOKUDAN KURTARDIK

Daha sonra Beşirli sahilindeki çalışma alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu: “Kötü koku Beşirli’nin ve Trabzon’un kaderi değildir dedik ve bu sözümüzün üzerinden bir süre geçti. Bu süre içerisinde bizler boş durmadık. Sahil bölgesine gelen derelerde TİSKİ marifetiyle ciddi çalışmalar yürüttük. Şu ana kadar 7 derenin temizliğini gerçekleştirdik. Adeta kanalizasyon kolektörü haline gelen 7 dereyi yüzde 90 oranında kanalizasyondan ayrıştırmış olduk. Bunun sonucunda da o bölgelerdeki kötü kokular ortadan kalktı.”

BUGÜNDEN YARINA ÇÖZÜLSEYDİ…

Beşirli’deki kötü kokunun durgun halde kalan su birikintilerinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Burası suyun durdukça çeşitli sebeplerle koku ürettiği bir bölge. Bu, hemen bugünden yarına çözülecek bir sorun değildi. Öyle olsaydı bu kadar zaman bizi beklemezdi. Önemli ve ancak ciddi tedbirler alarak çözülecek bir meseleydi. Büyükşehir Yol İşleri Daire Başkanlığımız, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, DSİ Bölge Müdürlüğümüz bu bölgede çalıştılar. Şimdi ise burayla ilgili olarak çok büyük bir çalışma başlattık” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR GECE DE DEVAM EDECEK

Zorluoğlu konuşmasına bu sözlerle son verdi: “Bu durgun suyu baks menfezlerle denizle buluşturuyoruz. Denizden de temiz suyun bu bölgeye girişini sağlayarak ciddi bir temizlik çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Bu sadece bir noktada değil uzunca bir alanda yapılacak bir çalışma. Bu sayede sahil şeridine nefes aldırmış olacağız. Önümüzdeki günlerde bu bölgedeki koku meselesi inşallah tarih olacak. Bunun için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bir gün daha fazla vatandaşımızın bu kötü kokuyu çekmesini arzu etmiyoruz. Ekiplerimiz gece dahil aralıksız çalışacak. Burada inşallah önümüzdeki aylarda çok daha rahat şartlarda çayımızı içip, gezip, sporumuzu yapacağız. Hayırlı olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.