DOLAR 32,5192
EURO 34,8273
ALTIN 2428,878
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yöresel ürünlerle ekonomiye katkı

tha – Yöresel ürünlerle ekonomiye katkı…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol işbirliği ile başlatılan “Yöresel Ürünler Programı”çerçevesinde Trabzon’dan bin 400 satıcının ürünleri E-ticaret sistemi ile pazarlanıyor.

Borsamızı ziyaret eden Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ve TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Acar başkanlığındaki heyet, Yönetim Kurulu Başkanımız Eyyüp Ergan ile görüş alış-verişinde bulundular.

Ozan Acar, Yöresel Ürünler Programı çerçevesinde Trabzon’da bin 400 satıcının ürünlerini ülkenin dört bir yanına pazarladıklarını belirterek, “Bu sayısının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Yörede üretilen irili ufaklı ürünleri müşterileri ile buluşturarak sadece işletme bazında değil, aile ekonomisi şekliyle de insanımızın gelirlerini arttırmanın çabası içindeyiz. Özellikle de coğrafi işaretli ürünlere olan talep bu programla artıyor. Üretimi teşvik eden bu sistem ile aile ve ülke ekonomisine kazanım sağlanıyor” dedi.

Çağlayan Çetin de, Türkiye’nin dört bir yanındaki esnaf ile evinde kendi çapında gıda, giysi ve alet üretimi yapanların üretimlerini e-ticaret üzerinden tüketici ile sağlıklı bir sistem ulaşım sistemi ile buluşturduklarına dikkat çekerek, ticarete ve talebe konu olan her türlü satış için emin bir ulaşım sistemi ile hizmet verdiklerini bildirdi.

Başkanımız Eyyüp Ergan da, sistemin başta fındık ve çay olmak üzere coğrafi işareti olsun olmasın çeşitli yöresel ürünlerden yapılan imalatların tüketimini arttırdığını tespit ettiklerini belirterek, özellikle kırsal kesimde kendi geçimini sağlayabilecek şekilde üretim yapanların, bu sistemi kullanarak pazarlama yapmaları ile gelirlerini arttırdıklarını, bunun da köyden kente göçün önlenmesinde bile etkili olduğunu söyledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.