DOLAR 32,3798
EURO 35,0431
ALTIN 2326,576
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yeşil Fidan

Ağaç Dikmek; Erozyon, Sel, Heyelan, Kuraklık Gibi Doğal Afetlerin Önüne Geçmek İçin Alınması Gereken Önemli Bir Önlemdir          

Ulu Çınarlarla Genç Fidanlar Fidan Dikiminde Buluştu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Süleyman Aydoğdu ile Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Onlara karanfil hediye eden Vali, sağlıklı uzun ömürler diledi. Huzurevi sakinlerinden bir grup da bağlama eşliğinde türküler seslendirdi.

Bu günün aynı zamanda 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası olması nedeniyle Köşk Huzurevi bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katılan Vali, yaşlılar ve çocuklarla fidan dikerek, “Ormanlar bu memleketin birikimi ve sermayesidir. Geleceğe yansıyan bir güçtür. Orman; toprağın, suyun, hayatın kaynağı demektir.

Ağaç; bizim hem inancımızda hem de kültürümüzde önemli bir yeri olan değerdir. Günümüzü yarına taşıyan ve memleketimizin geleceği için vazgeçilmez bir unsurdur. Ülkemizin dört bir tarafında yaşanan gerek kuraklık, gerek heyelan ve erozyon gibi afetlerin önüne geçmenin, yarınlardan emin olmanın yolu ağaç dikmektir. Bugün üç yaşından yüz yaşına kadar herkes burada. Ulu çınarlar ve genç nesillerle birlikte ağaç dikiyoruz. Ağaçlandırma konusunda bir bilinç oluşmuş ve güzel çalışmalar yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.