DOLAR 32,5043
EURO 34,5721
ALTIN 2443,704
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yapılandırma Fırsatı Sona Eriyor

tha – 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun ile belediyelere borçlu mükellef ve abonelere sunulan borçlarını yapılandırma imkânında son 3 gün

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile belediyelere borçlu mükellef ve abonelere borçlarını yapılandırma imkânı sunuldu. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlar için yapılandırma müracaatları sona eriyor. Özellikle peşin ödemeyi seçen mükellefler çok avantajlı olacak ve anapara ile birlikte hesaplanacak Yİ-ÜFE farkının, sadece yüzde 10’unu ödeyecek. Bu tutar dışında kalan gecikme zammı, gecikme faizi, vergi aslına bağlı vergi cezaları ve diğer fer’i borçlar silinecek ve tahsil edilmeyecek.

31 AĞUSTOS 2020 ÖNCESİ BORÇLARI KAPSIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’ye borcu bulunan vatandaşlar, Kanun kapsamında 31 Ağustos 2020 tarihi ve öncesi borçlarını yeniden yapılandırabilecek. 31 Aralık Perşembe gününe kadar borçlarını yapılandıran vatandaşlar, ödemelerini 36 ay vade ile 18 taksite kadar yapabilecek. Kovid-19 salgını nedeniyle vatandaşların başvuru işlemlerini daha kolay yapması için e-Devlet üzerinden de müracaat imkânı sağlanırken, TİSKİ Genel Müdürlüğü 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların yapılandırma başvurularını adreslerinde alıyor. Borçlu vatandaşların 31 Aralık 2020 tarihinden sonra hukuki bir süreçle karşı karşıya kalmamaları adına yapılandırma fırsatından yararlanmaları gerekirken, yapılandırma fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar, en geç 31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar başvurularını yapabilecekler.

YÜZDE 90 İNDİRİM VE 18 TAKSİT FIRSATI

Kanun hükümleri gereğince, 31.08.2020 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait su, atık su ve katılma payı borcu bulunan abonelere, peşin ödeme yapmaları halinde gecikme faizlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulanıyor. Ayrıca borçlu abonelere, 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme kolaylığı imkânı sağlanıyor. Taksitler ikişer aylık dönemler halinde ödenecek olup, ilk iki taksitin süresi içerisinde ödenme zorunluluğu bulunuyor. İlk 2 taksitten herhangi birinin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacak. Öte yandan ilk 2 taksitin ödenmesi akabinde devam eden 1 takvim yılı içerisinde ikiden fazla gecikme olması halinde aboneler, bu fırsattan yararlanma haklarını kaybedecekler.

SON DÖNEMLERİN EN AVANTAJLI YAPILANDIRMASI

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için şu ifadeler kullanıldı: “Son dönemlerin en kapsamlı ve avantajlı yapılandırma kanunu olan 7256 Sayılı Kanun, özellikle peşin ödemeyi seçenlere çok ciddi avantajlar getirmektedir. Taşınmaz Satışı, İrtifa Hakkı ve Kiralama Alacaklarının Yapılandırılmasında ilk taksit ödemesi 2021 Şubat ayından itibaren başlayacak ve azami 18 taksit uygulanacaktır. Taksit sayısı, ödeme aralıkları ve taksit sayısına göre uygulanacak katsayılar, diğer alacaklarla aynı şekildedir. Yapılandırma yapılan bu alacakların gecikme cezası ve faizi gibi fer’ilerden vazgeçilecek, anapara ile beraber Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre hesaplanacak tutar tahsil edilecektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.