DOLAR 32,4778
EURO 34,8526
ALTIN 2483,648
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türkiye-İran İlişkileri Çok Eskilere Dayanmakta Olup Gelecekte Daha Da Gelişecektir

Türkiye-İran İlişkileri Çok Eskilere Dayanmakta Olup Gelecekte Daha Da Gelişecektir

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, görev süresi dolan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi’yi makamında kabul etti.

Türkiye-İran ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade eden Vali Öz, “Türkiye -İran arasındaki ilişkiler hem siyasi, hem ticari, hem de kültürel boyutuyla derin ve çok eskilere dayanmaktadır. Özellikle son dönemde İran, uluslar arası alandaki güzel çalışmalar, siyasi ve ticari ilişkilerle önemli değişim dönüşüm yaşıyor. Bu süreçte de hem Türkiye-İran, hem de Trabzon özelinde; turizm, kültür, ticaret ve diğer alanlardaki işbirlikleri daha da gelişecektir.

Trabzon’da üç buçuk yıl görev yaptınız. Bu önemli bir süredir. Bu süre içersinde iki ülke arasındaki gelişmelere önemli katkılarınız oldu. Karşılıklı heyetlerin ziyaretleri, işadamlarının geliş-gidişleri ile turizmde önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle nevruz döneminde İran’dan gelen ziyaretçilerimiz oldu. Tüm bu ilişkilerin gelişmesinde sizlerin yapıcı yönünüz etkili oldu. Yeni görevinizde sizlere başarılar diliyorum. Yeni dönemde bu çalışmalar iki ülkenin hassasiyetleri çerçevesinde uluslar arası dengelerle beraber daha güzel gidecektir” dedi.

Başkonsolos Meşhud Nohasi de, “Sizlerle güzel çalışmalarımız oldu. İki ülkenin ilişkileri gelecekte daha iyi olacağına inanıyorum. Bu anlamda Trabzon ve bölgesindeki şehirlerle güzel ilişkiler kuruldu. Bu gelişmelerde işbirliğinizden güzel bir şekilde yararlandık.

İran’ın ambargosunun kaldırılmasından sonra yeni iş alanlar açıldı. Özellikle bu süreçte İran komşularına çok büyük önem veriyor. Zaten Türkiye’nin İran nezdinde yeri başkadır. Yeni başkonsolosumuz göreve başladığında sizlerin güzel işbirliğinden en iyi şekilde yararlanacağını düşünüyorum. Trabzon’u hiçbir zaman unutmayacağım ve her konuda destekçisi olacağım” diye konuştu.

Vali Öz, ziyaretin anısına başkonsolos Nohasi’ye hediyesini verirken, Nohasi de Vali’ye hediyesini takdim etti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.