DOLAR 32,3402
EURO 35,0865
ALTIN 2240,312
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türk çayına dış talep arayışı

tha – Dünyanın en natürel çayları arasında gösterilmesine rağmen, dış talep noktasında yeterli ilgiyi bulamayan Türk çayına talebin arttırılması için çalışmalar yapılıyor.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Of Ticaret ve Sanayi Odası (OFTSO)  arasında  “Türk Çayının Yurtdışı Tanıtımı ve İhracatının Arttırılması” için işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile Of TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral’ın başkanlığında Çay Sanayicileri toplantıda bir araya geldi.

Trabzon’da üretim yapan firmaların katıldığı toplantıda konuşan Of TSO Başkanı Saral, kaliteli ve organik üretim ile Türk çayının marka değeri yüksek olarak dış pazarlarda talep bulabileceğine dikkat çekerek, “Bunun için sanayicilerimizle birlikte dünyadaki sektör gerçekleri ve rekabet ortamını göz önünde bulundurarak planlı ve projeli çalışmalar yapacağız. Hemen sonuç beklemeyeceğiz. Sabırlı ve istikrarlı olacağız. Çayımızı her platformda en iyi şekilde sunacak ve sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

TTB Başkanı Ergan’da, dünyada ve Türkiye’de çay tüketiminin sürekli arttığına işaret ederek, her aşamasında planlı ve kontrollü, kaliteli bir üretimin gerçekleştirilmesi için çay sanayicilerinin teşvik edilmesi halinde Türk çayına olan talebin artacağına inandığını söyledi.

Toplantıda, Trabzon’daki firmaların meslek kuruluşlarının organizasyonu ile ulusal ve uluslararası platformda başta tanıtım olmak üzere gerekli çalışmaları yapmaları kararlaştırıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.