DOLAR 32,5766
EURO 34,7892
ALTIN 2511,926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Hacısalihoğlu Yeni mühendislerin önünü hibe desteklerle açmalıyız

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M, Suat Hacısalihoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni ekonomi paketinde yüksek teknolojik ürün üretimine desteklerden de bahsedildiğini hatırlatarak, “Çok ileri seviyede gençlerimiz var. Bunların önünü açmak adına hibe miktarını artırmak gerekiyor” dedi.

“YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLERE DESTEK VERİLMELİ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Teknokent’te TOBB öncülüğünde önümüzdeki günlerde temelini atacakları Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde, özellikle genç mühendislere ve bir çok firmaya yüksek teknolojik ürün ürütme konusunda imkan sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Hacısalihoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz günlerde ana unsurları açıklanan yeni ekonomi paketinin teşvikleri düzenleyen maddeleri arasında teknolojik ürün ürütenlere destek konusundan da bahsedildiğini belirterek, “Arzumuz şudur ki, bu konu detaylı şekilde düşünülür ve buradaki destekler, hibe destek kapsamında daha fazla verilir” dedi.

Türkiye’de yüksek teknolojik ürün üretim miktarının çok düşük seviyelerde olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Bütün dünya bu konunun üzerine gidiyor. Bizim de aslında yapmamız gereken bu. Bu doğrultuda yüksek teknolojik ürünlere yönelmemiz için daha fazla yatırımcıya destek verilmesi gerekiyor ki, biz bir adım öne çıkmaya çalışalım. Yoksa dünyaya göre yüksek teknolojik ürün üretiminde çok geride kalırız. Bu konuya ağırlık verilmesi gerekir. Bunu da yapacak olan orta ve biraz üst seviyelerdeki KOBİ’ler olacaktır. Büyük şirketler zaten kendi sistemlerine göre parayı buluyor, altyapısını ona göre kurmuş ve çalışmalarını sürdürüyor. Ama ülkedeki yüksek teknolojinin gelişmesi adına birkaç firmanın bunu yapması yeterli olmuyor.”

“TABANA YAYILMALI”

Yüksek teknolojik ürün üretiminin tabana ve daha küçük ölçekli firmalara yayılması gerektiğinin altını çizen Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitelerimizin bu kadar mezunları var, yeni mühendisler yetişiyor. Çok ileri seviyede gençlerimiz var. Bunların önünü açmak adına da hibe miktarını artırmak gerekiyor. İnanıyorum ki önümüzdeki zaman içinde bunların detayları hazırlanırken bu hususlara da hükümetimiz daha fazla dikkat etmiş ve bu firmalar ve gençler için bir ışık yakmış olur. Böylece geleceğe dönük yüksek teknolojik ürünlerde ülkemiz biraz daha ileri seviyeye gider.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.