DOLAR 32,3197
EURO 35,069
ALTIN 2306,927
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Turizmde tanıtım kadar eğitim de önemli

tha – Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da düzenlenen İşbaşı Eğitim Kursları’nın sertifika töreni gerçekleştirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmde tanıtım kadar turistin memnuniyetini artırmanın da önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu anlamda turizm sektöründe görev yapan personele yönelik eğitim programlarını önemsiyoruz ve sürekli hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

Sertifika törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Vural, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, “Turizm sektörü ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bir değerdir. Son yıllarda yükselen bir sektör haline geldi. İlimizin turizm potansiyelini sürdürebilmek için hizmet kalitemizi ve standardımızı yüksek tutmak zorundayız. Bu kapsamda hizmet sektöründeki personelin aldığı eğitim çok önemli. Başarılı işletmeler başarılı personelle ayakta durur. Bu sektör kırılgan bir sektördür. Bir anda elimizden uçup gidebilir. Onun için bu tür çalışmalar büyük önem arz ediyor. Bu organizasyonun ilimizde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“TURİZMDE BİR BÖLGEYE BAĞLI KALMAMALIYIZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm mevsimine eğitim faaliyetiyle başlamanın sevindirici ve amaca yönelik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Şehrimizde turizm adına çok önemli çalışmalar yürütülüyor. İşbaşı eğitimi derken İŞKUR’un yürüttüğü işbaşı programlarında turizm de önemli bir kektör haline geldi. Yerli ve yabancı turistin artırılması konusunda farklı ülkelerde tanıtımlar yapmak suretiyle turizmi daha fazla geliştirme çabası içindeyiz. Turizmin her zaman belli ülkelere güvenerek yapılması oldukça riskli. Farklı ülkelerde farklı çalışmalara girmek zorundayız. Turisti buraya getirirken memnuniyetini de sağlamamız gerekiyor. Memnun olan turist, turizm elçimiz olacaktır. Daha önce yaptığımız araştırmalarda özellikle Körfez ülkelerinden şehrimize gelenlerin yüzde 60’ı tekrar gelmeyi arzu ettiğini belirtti. Bu bizim açımızdan çok önemli. Bir turist bir ülkeye gittiği zaman o ülkeye bir daha kolay kolay gitmek istemez. Çünkü dünyada gezilecek çok yer var. Bu yüzde 60 civarında olan memnuniyet bu anlamda bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Önemli olan bunu daha da artırmaktır. Memnuniyeti ön plana çıkarma ve artırma adına işbaşı eğitim programı düzenlendi. Özellikle yıldızlı otellerimize daha fazla eğitim vermek suretiyle memnuniyeti daha da artıracağız. Bu eğitim çalışmalarının sürdürülmesini temenni ediyoruz. Bu konuda altyapı da kurulabilir kentimizde.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de turizmin ülkemiz açısından çok önemli bir değer olduğunu söyleyerek, “Bu alanda kaliteyi arttırmaya yönelik her türlü çalışmaya destek vereceğiz. Nitelikli insan gücü, ekonomimizde bir lokomotif vazifesi gören turizm sektörünün, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirebilmesinin en önemli şartlarından biridir. Bundan dolayıdır ki iş gücü kalitesinin artırılması turizmin güçlenerek büyümesi için son derece stratejik bir öneme sahiptir” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen eğitim seminerine katılanlara sertifikaları verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.