DOLAR 32,566
EURO 34,9973
ALTIN 2431,121
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TURİZM TOPLANTISI

 “Kültür Ve Turizm Alanındaki Ortak Değerlerimizi Harekete Geçirip Bölgesel Turizmi Hep Birlikte Geliştireceğiz

           Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Orta ve Doğu Karadeniz Bölge İllerinin İl Kültür Ve Turizm Müdürlerini Makamında Kabul Etti

Kabulde Trabzon, Amasya Tokat, Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Çorum illerinin Kültür ve Turizm Müdürleri hazır bulundu.

Bölgesel turizmde işbirliğini geliştirmek, turizm alanında yeni imkanlar ve destinasyonlar ortaya çıkarmak için Trabzon’da bir araya gelen müdürleri makamında kabul eden Vali Öz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve onun taşra teşkilatlarına bağlı birimlerin kültür ve turizm alanında önemli hizmetler verdiğine vurgu yaptı.

Vali Öz, “Düzenlenen turizm fuarlarından sonra iller arasında ortak hareket anlayışı oluşmuş ve bunun neticesi olarak önemli adımlar atılmaktadır.

Bu çalışmaların iki boyutu var. Biri kültür, diğeri de turizmdir. Bu işbirlikleri iki boyut için de önemlidir. Şehirlerimizin bir kısmının ortak tarihi, kültürü, özellikleri ve hedefleri var. Bunların paylaşılması önemli. Şehirlerimizden bir kısmı kültür ve folklorik değerleriyle, güzel sanatlarıyla öne çıkmaktadır. Turizmle ilgili öne çıkan ve başarılı çalışmalar yapan şehirlerimiz var. Bu toplantılardaki amacımız bu güzel ve başarılı çalışmaları paylaşmak, uygulamada onlardan yararlanarak belli bir standardı oluşturmaktır.

İnsanların gelir düzeylerinin artması ve gezme kültürlerinin yaygınlaşması yeni bir turizm akımı geliştirmiş olup, bu durum iç ve dış turizmi önemli bir imkan ve güç haline getirmiştir. Bize düşen bölgemizde hızla artan turizm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanarak onu sürekli kılmaktır.

Bu yönüyle Orta ve Doğu Karadeniz illeri ve bu illerin uzantısı olan diğer iller, kültür ve turizm açından önemli bir potansiyel oluşturuyor. Bu potansiyeli beraber değerlendirmek, ortak hedefler koymak ve ortak stratejiler belirlemek istiyoruz. Tanıtımla ilgili uluslar arası arenada çalışmalar yapmak da ayrıca turizmin sürdürülebilirliliği açısından önemlidir.

Bu çalışmaları çok önemli görüyorum. Sizlerin oluşturacağı çalışmalar bu alanda bir temel oluşturacaktır.

Önümüzdeki süreçte bu illerimizin valileri başta olmak üzere diğer paydaşlarla bir araya gelip bunun uygulama sürecini hep birlikte gerçekleştirirsek hedefe daha kolay ulaşabiliriz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.