DOLAR 32,4974
EURO 34,7978
ALTIN 2488,376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO’da iş sağlığı ve güvenliği toplantısı yapıldı

tha – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda İŞKUR, SGK ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, iş sağlığı ve güvenliği kültürü ile mesleki yeterliliğin yaygınlaştırılması konularında bilgilendirme yapmayı amaçlayan toplantı, TTSO’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ile TTSO meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle işadamları katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile 2017 yılında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kampanyası başta olmak üzere yoğun işbirlikleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Önemli bir nokta vasıfsız insanları eğitimlerle meslek sahibi yaparak istihdamın bir parçası haline getirmektir. Girişimcilik eğitimleriyle yeni işyerlerinin kurulmasının önünü açarken, eğitim programlarıyla da bu işyerlerine çalışan hazırlamak çok önemli. Bu noktada iş sağlığı ve güvenliği karşımıza çıkıyor. İşverenin gerekli tedbirleri alması dikkat edilmesi gereken bir husus.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da, istihdam seferberliği kampanyasında geride kalan 5 aylık sürede 1 milyonu aşkın istihdamın ortaya çıktığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan hayatını kutsal bilerek ve önemseyerek adım atmamız gerek. Bu konuda da işverenlerin yardımına ihtiyacımız var. Ne kadar ceza keserseniz kesin, iş güvenliği yaşam biçimi haline getirilmezse yol almak gerçekten çok zor. Yeni nesli bu kültürle büyütmek için iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine anaokulundan başlamamız gerekiyor. Bu konuda ÇSGB ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğine başladı. Önümüzdeki yıllarda bu konuyu müfredata koymak istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Mazhar Yıldırımhan ve bakanlık heyeti, iş sağlığı ve güvenliği konularında sunum yaparak, soruları yanıtladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.