DOLAR 32,4718
EURO 34,5576
ALTIN 2474,971
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TTSO Özel İpekyolu Müzesi, Güz Dönümü sergisine ev sahipliği yaptı

tha – Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nün yayla kültürü temalı takılardan oluşan Güz Dönümü Sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Özel İpekyolu Müzesi’nde açıldı.

Serginin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergide Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk Teknolojisi Alanı tarafından hazırlanan ve Trabzon’un yayla kültürü ve yayla çiçeklerinden esinlenilen takıların yer aldığı Güz Dönümü sergisi gezildi. Ayrıca usta öğreticiler tarafından Trabzon’un geleneksel el sanatları telkâri ve kazaziye ürünlerinin hazırlanması izlendi ve üretim teknikleri hakkında bilgi alındı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geçtiğimiz hafta Müzeler Haftası’nın açılış törenine ev sahipliği yapan TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nin anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Müzemizde yer alan önemli tarihi eserlerin yanı sıra bu tür organizasyonlara da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.