DOLAR 32,4973
EURO 34,7421
ALTIN 2487,617
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trendyol e-ticaretin gelişmesi için Trabzon’a yatırım yapmaya devam edecek

tha – Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ve İcra Kurulu Başkanı Ozan Acar, üst düzey yönetim kadrosuyla birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

Teknolojinin her alanda ticareti geliştirdiğini belirten Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, 16.5 milyar dolar değerindeki Trendyol’un bu başarısını devam ettirmeye çalışacaklarını belirterek şunları söyledi:

“12 yaşında olan Trendyol, bünyesindeki bin 500 yazılımcı ile geliştirdiği yenilikleri sektöre kazandırıyor. Yazılım mühendisleri alanında dünyada büyük bir rekabet var. Kendi eko sistemimizde KTÜ’nün de içinde olduğu 94 üniversiteden mezun mühendislerimizle çalışıyoruz. Bizde deneyim kazanan yazılım mühendisleri daha sonra kendi startuplarını kurabiliyor. Trendyol ailesi olarak iş ortaklığı anlamında kurumlar ile yakın temasa açığız. Bu ziyaretten dolayı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Sahada birebir çalışmalar yapmak üzere buradayız. Karşılıklı birbirimizi destekleyelim. Üyelerinizin ticareti bizim ticaretimiz. Bünyemizdeki Trendyol Akademi ile bugüne kadar binlerce işletmeye e-ticaret eğitim verildi. Sektördeki satış eğilimleri ve yenilikleri anlatılıyor. Trabzon’un faydasına, üyelerinizin ticaretini geliştirmek için ne eğitim gerekiyorsa iş birliğine hazırız. Yürüttüğünüz coğrafi işaretli ürünler projesi bizim de ilgilendiğimiz bir alan. Bu alanda da iş birliği yapabiliriz. Trabzon önümüzdeki dönemde yatırım yapacağımız iller arasında yer alıyor. Kendi kurduğumuz lojistik ağımızla, buradan alacağımız ürünlerinizi bütün Türkiye’ye ve dünyaya ulaştıracağız. Trabzon’un ve üyelerinizin ticaretini artırmayı hedefliyoruz. Trendyol üzerinden dünyanın çeşitli ülkelerine 300 milyon dolarlık ürün satışı gerçekleşti. Hedefimiz Türkiye’nin bu alandaki global bir oyuncusu olmaktır. Trabzon’un ve Türkiye’nin ekonomisinin büyümesi, dünya pazarlarına daha fazla mal satmaktan geçiyor. Bu işletmelere dünyaya mal satmaları için destek vermeye devam edeceğiz.”

“E-TİCARETTE DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak e- ticarete büyük önem verdiklerini vurguladı. Hacısalihoğlu, dünyada ticaretin e- ticarete dönüşmesi karşısında Trabzon’un ve üyelerinin bu fırsatlardan geri kalmaması için birçok çalışma yapıldığını da ifade ederek şunları söyledi:

“Üyelerimizin dolayısıyla Trabzon’un e-ticaret gibi Pazar yerlerinde daha fazla yer alması için çalışıyoruz. Bu alanda başlangıçta yaptığımız bir çalışmada 60-70 firmamız vardı. Saha çalışmalarımızı artırdık ve bu işle ilgili bir uzman çalıştırarak üyelerimizin e-ticaretini geliştirmeyi hedefledik. Trendyol içerisinde bin 500’e yükselen Trabzon’dan e-ticaret yapan üye sayısı güzel bir gelişme ama yeterli değil. E-ticarette daha yapacak çok işimiz var. Trendyol Express’in önümüzdeki dönemde yapacağı yatırımlar ile Trabzon’dan ürünlerimizi Türkiye’ye ve dünyaya taşıma hizmeti vermesi üyelerimizin ticaretini büyütecek bir gelişmedir.”

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER İLE TOPLANTI YAPILDI

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ile İcra Kurulu Başkanı Ozan Acar beraberinde Finans Direktörü Yasin Canki, Baş Hukuk Müşaviri Evrim Kaşlıoğlu, Pazaryeri Direktörü Özkan Çokaygil ve Trendyol Express Genel Müdürü Ömür Batku Şengül Trabzon TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zühal Akyüzlü, Trabzon Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tayfun Özlü ve kurul üyeleri, Trendyol yetkilileriyle e-ticaret sektörünün bugünü ve geleceği, Trabzon’da yapılacak çalışmalar ve destekler konusunda görüş alış verişinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.