DOLAR 32,5804
EURO 35,0552
ALTIN 2457,763
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un Gururu Busenaz

tha – Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli’nin yeni hedefi kendi Seyircisi önünde Dünya Şampiyonu olmak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Trabzonspor’lu milli boksör Busenaz Sürmeneli ve Antrenörü Cahit Süme Ortahisar Gençlik ve  Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt’u makamında ziyaret etti.

İlçe Müdürü Kurt ziyarette,’ Olimpiyat Şampiyonu, Şehrimizin evlâdı, gururumuz Busenaz Sürmeneli ve Antrenörü değerli kardeşim Cahit Süme İlçe Spor Müdürlüğümüzü ziyareti beni oldukça mutlu etti. Olimpiyat Şampiyonluğuna giden zorlu süreçte acısıyla tatlısıyla yaşanan anılar vardır. “Her maçta çok büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadık. Final maçında bizde seninle o anları yaşayıp, madalya töreninde duygulandık. Trabzon ilk defa bir olimpiyat şampiyonu çıkardı. Sporun merkezi olan şehrimize layık olan buydu. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu şehrin idolü olarak genç sporculara örnek teşkil edeceksin. İnanıyoruz ki bundan sonra da diğer sporcularımız senin bu çıktığın yolda senin peşinden güzel başarılar elde edecek. Bu başarı birçok sporcuya örnek oldu ve hedeflerini yükselttiğini gördük. Özellikle Cahit hoca ve Busenaz’ ın ilimizden yetişmiş ve Olimpiyat Şampiyonluğu getirmiş olmalarının beni ayrı gururlandırıyor. Gelecekle ilgili yeni hedefler vardır bu konuda bizde elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağız’ ’dedi.

Çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğünü belirten milli boksör Busenaz Sürmeneli, “Ben olimpiyatlara çok çalışarak, çok emek vererek gittim. 13 yıldır hocamla birlikte sabah akşam çalışıyoruz. Sürekli çalışıyorum. 7 ayda bir hafta evimde kalabildim. Büyük bir emek var. Belki siz sadece madalyayı görüyorsunuz ama arkasında büyük bir emek var. Ben madalya alınca çok güzel tepkilerle karşılaştım. Trabzon’a gelince bana gururla bakan gözlerin parıltısını hissettim. Beni gören herkes ‘bizi ağlattın’ diyor bana. Ben de onlara ‘Sizi daha çok ağlatacağım’ diyorum. Şu anda Milli Takımla kamptayız. Yeni hedefim Türkiye ‘de yapılacak olan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında seyircimin önünde Dünya Şampiyonluğunu elde etmek. Dünya Şampiyonasının Türkiye’ de olması beni daha çok motive ediyor. Olimpiyat Şampiyonluğu sonrası, hedefim ailen ve kendi vatandaşlarımın önünde ve onların desteği ile Dünya şampiyonu olmak’’ şeklinde konuştu.

Busenaz’ın antrenörü Süme ise olimpiyat madalyası için çok emek verdiklerini belirterek, “Sporcu olarak birçok başarı kazandım ama olimpiyat madalyası aşkı hep içimdeydi. 2013’te sosyal medyada yaptığım paylaşımda, ‘Bir gün bu şehre olimpiyat madalyalı bir sporcu yetiştireceğim ve halkı sokaklara dökeceğim.’ dedim. Sözümüzü tuttuğumuz için çok mutluyum’’ dedi.

İlçe Müdürü Kurt’un tebrik ettiği Busenaz Sürmeneli’ye ve antrenörü Süme’ye  çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çekildiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.