DOLAR 32,3413
EURO 35,0987
ALTIN 2310,122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’un altyapısı ihya oluyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 4 yılda yapımını tamamladığı, yapımına devam ettiği ve 2018 yılı yatırım programına aldığı 588 projenin toplam maliyeti 1 milyar 789 milyon 848 bin TL’ye ulaştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Altyapı çalışmalarımızla devrim yapıyoruz” dedi.

Trabzon il sathındaki içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon ile birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan birçok şehirde bu denli büyük altyapı yatırımlarının olmadığını ifade etti. Kırsal mahallelerden şehir merkezinin en işlek noktalarına kadar her alanda büyük projelere imza attıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Şebeke suyu bulunmayan kırsal mahallelerimize sırasıyla içme suyu getiriyoruz. Şehir ve ilçe merkezlerimiz için dev projeleri sahaya tatbik ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 395 altyapı projesini tamamlayarak hizmete sunduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tamamlanan bu projelerin toplam maliyeti 196 milyon TL’dir. Yapımına başlayıp halen inşa çalışmalarını titizlikle sürdürdüğümüz 49 ayrı dev projenin toplam maliyeti 443 milyon TL’dir. Projelerini hazırlayarak 2018 yılı yatırım programına aldığımız ve sırasıyla yapım çalışmalarına başladığımız 144 ayrı büyük projemizin toplam maliyeti ise 1 milyar 150 milyon TL’dir. Trabzon’umuzu dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek için her alanda olduğu gibi içme suyu ve kanalizasyon alanında da dev çalışmalara imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.