DOLAR 32,3388
EURO 35,1093
ALTIN 2240,492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzonlular geceleri rahat uyusun diye

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve karasineğe karşı il genelinde kış aylarından itibaren sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verdi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında, Trabzon geneline sivrisineklerin üreyebileceği 3 bin 964 adet kuyu, havuz, inşaat çukuru gibi su birikintisi tespit edilirken bu noktalardaki ilaçlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonlulardan ev ve binalarının bodrum, çatı ve bahçelerinde su birikintilerine müsaade etmemelerini, ortadan kaldıramadıkları su birikintilerini ise 888 61 01 nolu ALO İLAÇLAMA HATTINA bildirmelerini istedi.

MÜCADELE KIŞ AYLARINDA BAŞLIYOR

Trabzonluların rahat yaz geceleri geçirmeleri için bu çalışmaların son derece önemli olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: Sivrisinek mücadelesi deyince sadece yazın yapılan ilaçlamalar akla gelmekte olup mücadelenin tüm yıl boyu değişik alanlarda yapılması gerekmektedir. Zira üremesine suda başlayan sivrisinekler yumurtalarını her türlü su birikintisine bırakmakta havaların ve suların ısınması ile birlikte 10-15 gün içerisinde başkalaşım geçirerek sinek halini almaktadır.

3 BİN 964 AYRI ALANI İLAÇLIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece uçan haşerelere karşı mücadele etmemekte, sivrisineklerin üreyeceği su birikintilerini kış aylarından beri tek tek kontrol ederek ilaçlamaktayız. Bu yıl itibari ile tüm Trabzon genelinde 3 bin 964 adet sivrisineklerin üreyebileceği kuyu, havuz ve inşaat çukuru gibi su birikintisi tespit edilmiş olup, bu alanlar toplam 14 personel ile mutat olarak kontrol edilip ilaçlanmaktadır.

SU BİRİKİNTİLERİNE İZİN VERMEYİN

Vatandaşlarımızdan rahat bir yaz gecesi geçirebilmeleri açısından ev ve binalarının bodrum, çatı ve bahçelerinde su birikintilerine müsaade etmemelerini ve ortadan kaldıramadıkları su birikintilerini 888 61 01 nolu ALO İLAÇLAMA HATTINA bildirmelerini rica ederim.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.