DOLAR 32,5408
EURO 34,9179
ALTIN 2426,086
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzonlu işadamları komşu illerdeki Cazibe Bölgesi imkânlarından yararlanacak

tha – Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 23 ilde, istihdam, üretim ve ihracatı artırmak üzere oluşturulan Cazibe Merkezleri Programını Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda anlattı.

20024 (Copy)

TTSO Başkan M.Suat Hacısalihoğlu 23 Cazibe Merkezleri Programı kapsamında bölgemizden Gümüşhane ve Bayburt olmak üzere iki komşu ilin bulunduğunu anımsattı.  Hacısalihoğlu, “DOKA tarafından Cazibe Merkezi Programı hakkında Trabzonlu iş adamlarımıza bilgilendirme yapılıyor. Komşu illerimizdeki bu avantajlardan yararlanmalıyız. Bu tanıtım toplantıları daha da genişletilerek devam edecek.. Bu ilk toplantıdır. TTSO Meclis toplantısında da geniş bir sunum yapılacak. Amacımız Trabzon’daki iş adamlarımızın da Cabize Merkezleri Programının amaçları doğrultusunda değerlendirmesidir. Komşumuz Gümüşhane ve Bayburt’ta yatırım yapmalarını teşvik etmektir. Cazibe merkezleri Programlarını bizlere anlatan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Onur Adıyaman’a ve DOKA Uzmanlarına teşekkür ediyorum.”  dedi.

20023 (Copy)

CAZİBE MERKEZLERİNDE 4 DESTEK PAKETİ VAR

Genel Sekreter Onur Adıyaman,  Uzmanlar Ahmet Doğan ve Murat Karaca’nın katıldığı toplantıda 23 Cazibe Merkezi Programı hakkında hazırlanan tanıtım filmi izlendi. Ardından yapılan sunumda Program bütün ayrıntıları ile anlatıldı. Programın 4 destek paketinden oluşmakta olduğu vurgulandı. Bunların Yatırım ve Üretim Destek Paketi, Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi, Çağrı Merkezi Destek Paketi ile Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi olduğu belirtildi.

YARARLANMA KOŞULLARI

Desteklerden yararlanma koşulları da şöyle sıralandı:

“İmalat Sanayiinde; Asgari sabit yatırım tutarı 2 milyon TL, asgari istihdam 30 kişi, Çağrı merkezi yeni yatırım: Asgari istihdam 200 kişi, hizmet sözleşmesi yapmış olma, Veri Merkezi: Asgari 5.000 m2 beyaz alan, ANSI/TIA-942’ye göre TIER-3 veya üstü seviyede olma, Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi: Son iki yıl üretimi sürdürmüş olma, taşındıktan sonra asgari 200 kişi istihdam, iki yıl içinde taşınma, Kredilendirilecek yatırımın asgari yüzde 30’unun öz kaynaklardan karşılanması, OSB dışında arsaların altyapı giderleri karşılanmaz”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.