DOLAR 32,5426
EURO 34,9016
ALTIN 2434,958
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Şifa Buldu, Trabzonsporlu Oldu

tha – Beş ay önce U 14 Milli Futbol Takımı seçmeleri hazırlıklarında göğsüne aldığı dirsek darbesi sonucu nefes darlığı yaşayan 13 yaşındaki Koray YUSUFOĞLU, acil olarak İzmir’deki bir hastaneye götürüldü. Tetkiklerde, Şilotoraks (lenf kanallarının yaralanması sonucu akciğer boşluklarında yağlı sıvı birikimi) tespit edildi. Hastada ciddi nefes darlığı ve kalp çarpıntısı bulunmakla birlikte İzmir’deki hastanede Koray’a, birçok müdahalede bulunuldu. Öncelikle Girişimsel Radyoloji ve Çocuk Cerrahisi uzmanları tarafından akıntı kaynağı tespit edilmeye çalışıldı. Bu girişimin başarılı olmaması üzerine Göğüs Cerrahisi uzmanları tarafından hastanın her iki akciğeri ve karın boşluğuna operasyon gerçekleştirildi. Ancak ne yazık ki bu müdahalelerden de istenilen sonuç elde edilemedi. Hastanın sıkıntıları daha da arttı. Uzun süren yoğun bakım yatış süreleri boyunca Koray’ın ailesi umudunu hiç kaybetmedi. Aile, oğullarının sağlığına kavuşması için çaba göstermeye devam etti. Ailenin uzun arayışları sonucunda Koray, hava ambulansıyla KTÜ Farabi Hastanesi’ne getirildi.

KTÜ Farabi Hastanesi’nden Prof. Dr. Hasan DİNÇ, Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, Prof. Dr. Atila TÜRKYILMAZ ve Prof. Dr. Ali GÜNER, İzmir’den ailesi tarafından Trabzon’a getirilen Koray’ın durumunu dikkatlice inceleyerek kapsamlı bir tetkik ve tedavi planı oluşturdu. Yapılan tetkikler ve muayeneler sonucunda, hastanın karın bölgesinden yapılacak bir ameliyatın en uygun seçenek olduğu belirlendi. Ameliyat, oldukça karmaşık ve titizlik gerektiren bir süreçti. Sorunun kaynağı; Girişimsel Radyoloji, Genel Cerrahi ve Göğüs Cerrahi ekiplerinin katıldığı yaklaşık 7 saat süren büyük bir ameliyatla giderildi. Ameliyat sonrasındaki iyileşme süreci oldukça titiz bir şekilde takip edildi. Sevindirici bir şekilde önce akciğerlere ve devam eden süreçte, göğüs ve karın boşluklarına sızan yağlı sıvının birikmesi durumu ortadan kalktı. Teşhis ve tedavi ekibinin multidisipliner yaklaşımı, uzman doktorlar ve hemşirelerin titiz çalışmalarıyla Koray sağlığına kavuşmuş oldu.

Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ süreç ile ilgili yaptığı açıklamada “Lenf dokusunun, hava basıncına bağlı hasarı, çok nadir karşılaşılan bir patolojidir. Girişimsel Radyolojinin çabası ile yırtık alanları ve patolojiyi tespit ettik; cerrahi müdahalemiz, takip ve tedavimiz sonuç verdi ve Koray sağlığına kavuştu. Tüm hastalarımız gibi Koray’ın sağlığına kavuşması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Genç, pırıl pırıl ve gelecekte çok önemli bir sporcu olacağına inandığımız hastamızın probleminin giderilmesi ve gelecekteki normal yaşamına dönmesinin sağlanması, bütün ekibimizi sevindirdi.” dedi.

Koray’ın ailesi, KTÜ Farabi Hastanesi’ndeki doktorlara ve sağlık personeline minnettar olduğunu ifade etti. Tüm hastane çalışanlarının profesyonel girişimleri ve insan odaklı yaklaşımları sayesinde Koray sağlığına kavuştu.

Koray’ın babası Kadir YUSUFOĞLU duygularını “Beş aydır, çok ağır bir süreç içerisindeyiz. Evladımız, defalarca operasyonlar geçirdi. İzmir’de maalesef şifa bulamadık ve Trabzon’a gelmek durumunda kaldık. Aklımız, sürekli çocuğumuzda olmasına rağmen tanımadığınız bir şehirde bulunmanın zorlukları da bizi düşündürüyordu. Fakat gösterilen ilgi, bizi hep evimizde gibi hissettirdi. Tedavi sürecimiz bitti. Bir hafta sonra kontrolümüz olacak. O yüzden daha önce hiç tanımadığımız Trabzonlu bir ailenin evinde misafiriz. Bu, bizim için çok kıymetli. Bu süreçte bize destek olan herkese çok minnettarız. Çok çabaladılar ve oğlumuzun sağlığına kavuşmasına vesile oldular. Hem çocuğumuzun sıhhat bulmasına hem de bizlerin mutluluğuna vesile oldular. Allah, hepsinden razı olsun. Allah, ayaklarına taş değdirmesin.” sözleriyle ifade etti.

Koray, bir hafta sonraki kontrolünün ardından İzmir’e ve sahalara geri döneceği günü heyecanla bekliyor. Hastalık öncesinde Milli Takım Antrenörleri tarafından takip edilen Koray’ın durumu, GRI Sigorta Gültepespor yetkilileri tarafından da yakından izleniyor. Sakatlanmadan önce büyük bir Fenerbahçe taraftarı olan Koray, Trabzonsporlu hekimler, onun şifa bulmasına vesile olduğu için Trabzonspor formasını giyiyor.

Koray’ın sıhhatine kavuşmuş olması ona, sahalara geri dönme umudu veriyor. Kendisi için bir dönüm noktası olan bu süreç, futbol tutkusunu daha da ateşliyor. Sağlığına kavuşmanın yanı sıra Milli Takım ve GRI Sigorta Gültepespor yetkililerinin ilgisi, ona moral ve motivasyon sağlıyor. Koray’ın hikâyesi, sporun gücünü ve insanların hayatta karşılaştığı zorlukları nasıl aşabileceğini hepimize, bir kez daha gösteriyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.