DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Okullar Vali Öz’ün Ders Zilini Çalmasıyla Start Aldı

Ekip Ruhunu Oluşturabilirsek Eğitimdeki Başarımızı Daha Da Yükseltebiliriz

Trabzon’da Okullar Vali Öz’ün Ders Zilini Çalmasıyla Start Aldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni Vali Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulunda gerçekleştirilen açılış törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınları Daire Başkanı Ercan Şen,

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, İl Emniyet Müdür Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Öz, “Hepimiz heyecan içersindeyiz. Okullarımızı, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı çok özlediniz. Eğitimde öncü okullarımızdan birisi olan bu okulda bugün bu özlemle hep birlikte coşku ile kucaklaştık. Okul yönetimiyle, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle kaynaşarak eğitimde başarışı nasıl yükseltebileceğimizin önemli adımlarının atıldığı okullarımızdan birisidir bu okul. Eğitimde başarının buradan geldiğini biliyoruz. Teknolojiyi kullanma ve eğitimde kaliteyi yükseltme anlamında önemli yatırımlar yapıldı. İnşaatı ve ihalesi tamamlanan, ihale aşamasında olan derslik sayımız 600’ün üzerindedir. İkili eğitime son vermek istiyoruz. Laboratuarlarımızı, kütüphanelerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın ve hükümetimizin bu anlamda çok güzel projeleri var. Ancak ne kadar modern binalarınız olursa olsun, ne kadar teknolojik donanıma sahip olursanız olun, sonuçta başarı öğretmenin, örencinin, velilerimizin ve okul yöneticilerimizin uyumlu çalışmasına bağlı oluyor. Bu konuda başarılı okullarımız var. Son yapılan TEOG sınavlarında ilimiz 35. 36. sıralardan 22.sıraya geldi. yine üniversiteye giriş sınavlarında başarı çıtasının yükseldiği görülüyor. Hep birlikte ekip ruhunu oluşturabilirsek eğitimdeki çıtamızı daha da yükseltiriz. Yeni eğitim öğretim döneminde bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

İl milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise, Türkiye genelinde 17 milyon, Trabzon’da da 154 binin üzerinde öğrencimizin eğitim öğretime başladığını ifade etti.

Ders zilini çalarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının startını veren Vali Öz, okulu gezerek öğretmenlerle görüştü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.