DOLAR 32,2771
EURO 34,7797
ALTIN 2395,728
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Araştırma Üniversitesi Bilgilendirme Toplantısı

tha – KTÜ  Kurumsal iletişim koordinatörlüğü yürütücülüğünde düzenlenen “Araştırma Üniversitesi Basın Bilgilendirme Toplantısı” KTÜ sahil tesisleri’nde, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın; ülkemizi, 2023 hedefleri kapsamında bilimsel üretim manasındada ileriye taşıyabilme anlayışıyla yola çıkan YÖK tarafından yükseköğretime çeşitliliği getirmeyi amaçlayan “Yükseköğretimde Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” çerçevesinde başlatılan “Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Programı” hakkında değerlendirmelerde bulunarak üniversitenin kurumsal misyonu ve vizyonu çerçevesinde; bilgi üretmek, disiplinlerarası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve kendisini uluslararası alanda daha görünür kılmak düşüncesiyle yola çıkarak, süreçte göstermiş olduğu performansıyla aralarında yer aldığı Araştırma Üniversiteleri ile ilgili önemli bilgiler aktardığı toplantıya; Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları ve Enstitü Müdürleri ile Basın Mensupları katıldı.

Program, katılımcılara Üniversitenin sosyal Tesisleri’nde sunulan akşam yemeği ikramı ile başladı.

Ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI; Üniversitenin 2019-2023 Stratejik Planı’nda belirtilen öncelikli çalışma alanlarına, Araştırma Üniversitesi olarak belirlenen kurumlara, onlara sağlanan imkân ve desteklere, performanslarının hangi kriterlere göre değerlendirileceğine, Araştırma Üniversitesi olarak seçip YÖK’e bildirilen  sektör ve çalışma alanlarına ayrıntılı olarak yer verdiği sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sonrasında ise konu ile ilgili kendisine ve alanında uzman akademisyenlere  yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.