DOLAR 32,5889
EURO 34,7937
ALTIN 2499,335
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRABZON’DA NEFES KESEN TATBİKAT

Amacımız; Denizde Meydana Gelecek, Yangın, Boğulma, Düşme Gibi Vakalara Karşı Müşterek Bir Tatbikat Yaparak Hem Teşkilatımızın, Hem De Araçlarımızın İmkan Ve Kabiliyetlerini Bir Kez Daha Görmektir

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ile Trabzon Grup Komutanlığının birlikte organize ettiği arama kurtarma tatbikatı Trabzon’da liman ve çevresinde gerçekleştirildi.

Tatbikata Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Murat Özel, Trabzon Deniz Komutanı Albay Murat Fırat, Tugay Komutan Vekili Albay Bahadır Dalgıç, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak, Gemi Komutanı Binbaşı Alparslan Baysal, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal katıldı. Vali Öz ve beraberindekiler TCSG Dost adlı gemi ile tatbikatın yapıldığı yere hareket ederek arama-kurtarma çalışmalarını yakından izledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği merkeze gelen bir ihbar üzerine, Trabzon’un Moloz mevkii açıklarında bulunan ticari bir gemideki yangın çıktığı ve bazı personellerin denize atladığı bilgisini alındı.

Bunun üzerine Sahil Güvenlik Gurup Komutanlığına ait gemiden havalanan helikopter ve diğer unsurlar kısa sürede yangının çıktığı gemiye ulaştı. Helikopter denize atlayan ve boğulmak üzere olan yaralıları başarıyla kurtarırken, yangın söndürme gemileri de gemideki yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Tatbikatın başarıyla sonuçlanmasından dolayı ekipleri tebrik eden Vali Öz, “Bir taraftan deniz ticareti ve nakliyatı, diğer yandan balıkçılığın yapıldığı bölgemizde maalesef bu yoğunluktan ve hareketlilikten kaynaklanan kazalar yaşanıyor. Dolayısıyla bugün bu olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak amacıyla Sahil Güvenlik Bölge ve Grup Komutanlığımızın birlikte organize ettiği, itfaiye teşkilatımızın, liman başkanlığımızın, polis, jandarma ve diğer birimlerimizin katılımıyla topyekün müşterek bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Bunun içinde AFAD ekipleri, sağlık ekiplerimiz, arama kurtarma ekiplerimiz, sahil güvenlik teşkilatı, helikopterimiz, botlarımız, ambulanslarımız var.

Amacımız denizde meydana gelecek, yangın, boğulma, düşme gibi vakalara karşı müşterek bir tatbikat yaparak hem devletimizin, hem de personelimizin imkan ve kabiliyetlerini bir kez daha görmektir. Tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.